torstai 12. joulukuuta 2013

Oravannahkakaulustakki

Lupasin eilen kuvan takista, jossa mahdollisesti on oravankarvainen kaulus. Tässä se tulee, vaikka voi hyvänen aika miten pimeää voi olla ikkunan äärellä kello yksi päivällä - pahoittelut kuvan laadusta!


Tämän, tulkintani mukaan 40-luvun takin löysin Hakaniemen Fidasta muutama viikko sitten. Päättelen ajoituksen siitä, ettei tietääkseni minään muuna aikakautena ole suosittu tällaisia teräviä olkatoppauksia. Korjatkaa, jos olen väärässä! Työtavat ja materiaalit vaikuttavat myös vanhoilta; kangas on aavistuksen joustavaa, ehkä kreppisidoksista villaa. Viedessäni vaatteita pesulaan juttelin pesulan työntekijän kanssa, joka muisteli isoäitinsä tai -tätinsä samannäköistä takkia, joka oli jo 1930-luvun valokuvissa. Voisiko tämä olla jopa niin vanha?

Ja tuo kaulus... Väri ainakin täsmäisi. Oravaparat. Mutta kaulus on todella hyvä; se on lämmin ja leikattu sillä tavoin, että takin kanssa ei välttämättä tarvitse käyttää erillistä huivia - toisin kuin vaikka 70-luvun sinänsä tyylikkäiden takkien kanssa, niiden suurista kauluksista tuulee aina sisään. Asu on muuten todellinen aikakaushybridi: kengät, käsineet ja baskeri ovat tältä vuosituhannelta ja laukku 60-luvulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti