tiistai 17. joulukuuta 2013

DIY-kerrosrasia

Haluaisin kovasti sellaisen kolmikerroksisen keksirasian. Meillä ei edes kovin usein leivota tai syödä keksejä, mutta kerrosrasiassa on viehätystä; varsinkin siinä versiossa, joka on kolmivärinen ja pastellisävyinen. Sellaisen löytymistä odotellessa tein ikioman kolmikerrosrasian ihan vain nostamalla sopivan kokoiset suosikkipurkkini päällekkäin.


Enkä malttanut pitää joulupallojakaan laatikossa siihen asti, että kuusi tulee, vaan ne (osa niistä - ei niitä noin vähän ole!) ovat ilostuttaneet keittiön pöydällä lasitölkissä jo pari viikkoa.

Tällaiset rasiat pinosin. Kaikki ovat kirppislöytöjä Turusta; Juhlakeksejä on ollut minulla yli kymmenen vuotta, Ipnoksen ruusurasia löytyi pari vuotta sitten ja Kolibri viime kesänä.


Sisälle voi panna sitä, mikä parhaiten kauteen sopii: ruusupurkissa on cantuccineja, muissa...


Niinpä niin! Koristeluja tehtiin koko perheen yhteistyönä, kukin näkemyksensä mukaan. Minusta piparitkin saavat kimmeltää.

4 kommenttia:

 1. Tuo linturasia on tutun näköinen, Kun olin lapsi 60 - 70-lukua), niin tuollainen oli äidin kiinnostava nappirasia. Saattavat olla edelleenkin siinä, ellei ole äiti rasiaa jo luovuttanut siskolleni. Täytyypä kysäistä. Lapsilleni olen rasiasta puhunut ja omatkin nappini ovat tietty peltirasiassa - kiinnostavina myös. Tupu

  VastaaPoista
 2. Napit ovat keräilijäluonteiselle lapselle loputtoman kiehtovia, etenkin kauniissa peltirasiassa :)

  VastaaPoista
 3. Jäi mietityttämään tuo ruusurasia, kun oli pikkutyttö oli äidillä tuollainen, olen aina hengessäni kuvittellut niiden olevan neilikoita! Sama se, kukkia kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voivat muuten olla neilikoitakin, kukka-alan tuntemuksessani on ehkä puutteita :)

   Poista