maanantai 19. joulukuuta 2011

Maanantain kolme valintaa: vintaasit lahjaideat

Käsillä ovat viimeiset päivät hankkia joululahjoja. Jos lähipiirissä on vintageharrastaja, lahjan teemakin voi hyvin olla vintagea. Vaatteiden ja muiden käyttöesineiden ostaminen muille kuin lähimmille vaatii kuitenkin tarkkaa pohtimista ja etsimistäkin, sillä vaikka koot tietäisikin, pitää tietää jotain myös lahjan saajan mieltymyksistä ja jo olemassaolevasta puvustosta. Vintagekauppojakaan ei joka paikkakunnalta löydy.

Ei hätää! Ainakin itse olisin vallan tyytyväinen, jos saisin esimerkiksi

1) vintage-aiheisen kirjan. Tarjolla on sekä pieniä kuvakirjoja esimerkiksi vanhoista mainoksista ja muotikuvista että laajempia opuksia. Suomeksi on käännetty ainakin Otavan julkaisema vintagesarja, jossa on perusosan lisäksi kirjat koruista, kengistä, käsilaukuista ja hääpuvuista.

2) vanhan elokuvan, jonka tyyli kiinnostaa. Dvd:nä on julkaistu paljon vanhoja klassikoita. Herttaisesti puvustettu ja ajankuvaltaankin kovin suloinen on esimerkiksi Cherbourgin sateenvarjot (1964), jonka itse näin pari viikkoa sitten ensimmäisen kerran.

3) vintage-teemaisen seinäkalenterin. Paitsi että jos joku sellaisen minulle hankkii, se on tuplakappale, sillä lahjoin jo itseäni Voguen vanhoista muotikuvista koostetulla kalenterilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti