sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Heippa, kulttuuripääkaupunkivuosi

Kaikki loppuu aikanaan: tänään on viimeinen virallinen kulttuuripääkaupunkivuoden päivä. Mies ja poika lähtivät vielä Logomon näyttelyihin, jonoa oli kuulemma viisikymmentä metriä. Itse tutustuin pääkaupunkiseudulta tulleiden kavereiden kanssa hyvin sateiseen Aurajoen varteen, jossa nyt on juhlavalaistus (itse asiassa kaatosade näytti hienolta valokeiloissa). Teinin Bremer-pubissa oli hyvää kirsikanmakuista glögiä, suosittelen.

Perjantai-iltana kutsuttiin reilut tuhat kulttuuripääkaupunkia tavalla tai toisella tekemässä ollutta ihmistä Logomoon hippaamaan. Minun kontribuutioni liittyvät viestintään ja täälläkin mainittuun matkaoppaaseen Turun kaupunginosiin, se tosin ilmestyy vasta kevätpuolella ja hienosäätö on vielä kesken. Bilekutsussa minua hämmensi kutsun pukukoodi casual smart. Nettivinkit siisteihin suoriin housuihin, tunikoihin sun muuhun tuntuivat olevan ihan toisesta maailmasta. Miksi pitäisi pukeutua juhlaan arkisemmin kuin arkeen?

Lopulta järkeilin, että vintageharrastajan casual smart voi olla cocktail-mekko maltillisin asustein ja tukka ei-niin-sliipatusti. Perillä huomasin sekoittuvani joukkoon oikein hyvin. (höh, kerrankin kun tuli sellainen kuva josta tykkäisin, se onkin epätarkka. mutta huomatkaa miten hyvin tuo mekko mätsää kynttilänjalkoihin!)


Kullansävyinen vekattu 50-luvun silkkimekko (Uffin alesta, 3 e!) on nähty täällä kerran, viime uutenavuotena, silloin sisäbileissä kullanvärisin asustein. Nyt otin kaveriksi mustaa, etten tulisi kimaltaneeksi liikaa. Ja kumisaappaat juhlakenkinä taas! Jos talvi jatkuu tällaisena, tarvitsen toisetkin Ashantit vaihtelun vuoksi. Logomo nielaisi toisen kenkäklipsini, joten näitä moneen kertaan nähtyjä rusetteja ei enää nähdä.


Vinkki muuten: vielä ehtii jouluksi askarrella sellaista vintaasia juomaa kuin munalikööriä. Sain ohjeen eräältä ystävälliseltä työkontaktilta, joka on sen testannut useita kertoja - itse tein eilisiltana ensimmäisen satsini. Nauttikaa!


Munalikööri

3 keltuaista
1,5 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
¾ dl vaaleaa rommia

Vaahdota keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää kuohukerma vähitellen vatkaten ja lopuksi rommi. Sulje pulloon ja anna tekeytyä vähintään viikko. Ravistele ainakin kerran päivässä.

2 kommenttia:

  1. That dress is super great! And your shoes are so sweet:D

    VastaaPoista
  2. Thanks, and they are so sensible too... believe me :D

    VastaaPoista