torstai 10. marraskuuta 2011

Turun vintage-kaupat, osa 3: Evergreen Garderobi

Retrotorin yhteydessä poikkesin myös Kärsämäessä Leafin tehdasalueella vanhassa suklaatehtaassa sijaitsevaan Evergreen Garderobiin, jonka omistaja Sirpa Kiviharju oli myös tori & brunssi -tapahtuman alkuunpanija. Evergreen on niin sanotusti täyden palvelun vintagetalo, eli kaikki vuosikymmenet 1950-luvulta 1990-luvulle ovat kattavasti tarjolla. Painopiste tuntuu olevan 1960-70-lukujen muodissa ja kohderyhmänä enimmäkseen naiset, mutta muistan mieheni joskus löytäneen täältä hienon päällystakin.


Koska Evergreen sijaitsee vanhassa tehdaskiinteistössä, tilaakin on enemmän kuin keskikaupungin kivijalkakaupoissa. Evergreenin myymälässä on mukava sohvaryhmä, jolla voi lueskella inspiraatioksi vanhoja lehtiä ja vintage-muotikirjoja. (Hyvä lehtimaku, kuten huomaatte. Nämä eivät olleet myynnissä.)


Suuret tilat mahdollistavat laajan valikoiman esillä pitämisen. Puodissa onkin  tarjolla myös ei-niin-vintagea eli juhla-asuja uudemmaltakin ajalta. Asustevalikoima on hyvä, itse olen ostanut Evergreenistä paritkin käsineet, ja kenkähyllyjen värikylläisyys pistää silmään. Tällä voi olla tekemistä sen kanssa, että Evergreen tarjoaa myös stailauspalvelua esimerkiksi vuosikymmenteemajuhliin.Uutena tuotteena Evergreen on aloittanut vintage-illat ystäväporukoille. Mikäs siinä, vaikka asiasta kiinnostuneelle synttärilahjaksi tai polttariohjelmaksi. Evergreen on auki iltapainotteisesti, torstaisin ja perjantaisin klo 16-19 ja lauantaisin 10-16 sekä satunnaisesti muulloin. Liikkeen kotisivuilta löydät lisätietoa ja muun muassa kuvia vaatteista ja niistä tehdyistä stailauksista. Sisäänkäynti suklaatehtaaseen on tämän näköinen:


ja Evergreenin lähialueelta löytyy myös tämmöinen, jossa voi toki poiketa, jos se sattuu olemaan auki, mutta tältä ei kannata odottaa hurjia löytöjä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti