sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Sukkalaatikoita, suklaarasioita

Vanhoissa pakkauksissa on sitä jotain. Luen ja tutkin tarkasti vanhojen lehtien mainoksetkin, koska viehätyn vanhoista mainosgrafiikoista, tekstien naiivista lumosta ja sirosta piirrosjäljestä. Mutta parasta on, kun jostain löytää ihan aitoja vanhoja kenkälaatikoita, suklaarasioita tai alusvaatepaketteja. Peltipurkit ovat tunnustettua keräilykamaa, mutta pidän oikeastaan vielä enemmän vanhoista pahvipakkauksista.


Tämä kenkälaatikko on nykyisen kotimme varastoista. Siinä säilytettiin kynttilöitä, ja samassa tarkoituksessa mekin olemme sitä käyttäneet. Alun perin laatikossa on ehkä ollut kalossit - kumisaappaat eivät tähän mahtuisi.


Diana-korsettilaatikossa säilytin välillä käsineitä, nyt se on tyhjänä somistekäytössä. Sen vieressä päivystää seuraavan kuvan kaunotar.


En muista enää, mistä Silo-alushamelaatikko tuli, mutta minusta on hauskaa, että omistan myös kuvan alushameen (joka ei siis tullut tässä laatikossa vaan erikseen)!


Vanhinta Nansoa, luultavasti sukkalaatikko. Tämä tuli muistaakseni mieheni mummon varastoista. Mustan, valkoisen ja kullan yhdistelmä on tyylikäs.


Miehen mummon jäämistöstä ovat myös nämä laatikot. Kuvan Kudos- ja Atlas-laatikot (joissa on ollut proosallisesti jotain kerraston tyyppistä eikä mitään hulmuavia pitsejä) ovat luultavasti kokoelmani vanhimmat. Heves-laatikossa on samaa eleganssia kuin vanhoissa sukkamainoksissa. HKK:n laatikolle lisäpisteitä kekseliäästä peili/ikkunasta!


Uuden kotimme varastoista löytyi savuke- ja imukerasiat sekä Weisteen kimallenauhaa.Nämä kangaspäällysteiset suklaarasiat dyykkasin talomme roskiksesta ajatellen taas kerran, ettei joillakuilla ole mitään käsitystä siitä, mikä kuuluu roskikseen ja mikä ei. Näistä voisi tulla vaikka joulukoristeiden säilytyslaatikoita.

Monellekaan kokoelmani laatikoista ei valitettavasti ole nyt oikeaa käyttöä. Lahjapakkauksina nämä olisivat upeita, mutten raski luopua niistä. Niissä voi pitää ainakin hansikkaita, ohuita huiveja, mikä ettei korujakin - mutta mitä muuta? Mitä te muut laatikkofanit säilytätte näissä pienissä, litteissä aarrearkuissa?

5 kommenttia:

 1. Kuten sanoit, ovat nuo oivallista lahjapakkausmateriaalia, joten kiertoon vaan, ainakin vähiten kallisarvoiset! Ei tietenkään kelle tahansa, vaan sellaisille, jotka osaavat arvostaa ainutlaatuista pakkausta. Ja kuka tietää, ehkä saat itse myöhemmin lahjan tutun näköisessä laatikossa.

  Mun on usein vaikea luopua kaikenlaisesta kauniista mutta hyödyttömästä sälästä, mutta muutaman onnistuneen kokeilun jälkeen olen huomannut, että antamisen ilo moninkertaistuu, jos mukana on vähän luopumisen tuskaa : )

  VastaaPoista
 2. Se on kyllä totta, että vanhat laatikot ovat niin upeita. Minulla ei ole kovin monta, joten ne täyttyy nopeasti...

  VastaaPoista
 3. Käsityötarvikkeitahan noissa myös voisi säilyttää, hoksasin kirjoitettuani tämän postauksen. Muuton myötä saan kai oman käsityönurkkauksen, ehkä sinne... Anja, olet ihan varmasti oikeassa! Olen siinä määrin piintynyt keräilijä, että luopuminen on hankalaa, mutta kun luopumalla jostain tekee toisen iloiseksi, se yleensä kannattaa.

  VastaaPoista
 4. Täytyy vaan valita ihminen joka ymmärtää laatikoiden arvon päälle,etteivät tosiaan päädy roskikseen.Luopumista pitäisi tosiaan itsekin opetella! :))

  VastaaPoista