tiistai 1. maaliskuuta 2011

Kylpyhuonemietteitä

Saamme uuden kodin avaimet huomenna, ja siitä aukeaa mielenkiintoinen ja monipuolinen remonttien sarja. Tämän aamupäivän olen miettinyt pääni puhki, millaisen ja minkä värisen kylpyhuoneen teettäisimme tilaan, jonka lattiapinta-ala on kolme (3) neliömetriä. Ystävä lähetti tällaisen ideakuvan, jossa moni juttu osuukin kohdalleen.

kuva renovateforum.com

Ammetta meille ei valitettavasti mahdu, koska kolmen neliön pitää asuttaa myös pesukone. Ruutulattia on hieno; toisaalta sellaista on pohdittu myös keittiöön. Kylppärissä on nyt vaaleanbeiget kuusikulmaiset laatat, ja koska niitä saa uustuotantona, ehkä ne kannattaisi tyylin jatkuvuuden vuoksi säilyttää. Tummia sävyjä ei missään nimessä kannata tuoda näin pieneen tilaan - tai no, korkeintaan ruutujen muodossa.

Jos teillä, rakkaat lukijat, on vinkkejä tai linkkejä vintagehenkisen kylpyhuoneen uudistamiseen, niitä otetaan vastaan oikein mieluusti!

5 kommenttia:

 1. Vaikeeta ja hauskaa (*kateellinen*)! Ruutlattia on niin hieno, mutta toisaalta jos teille tulee sellainen keittiöön niin nyt olisi mahikset tehdä jotain muuta kylppärissä...

  Voi hyvin-lehdestä oltiin muuten yhteydessä, kuulemma sinun välityksellä, kiitos siitä, tulee varmast mielenkiintoinen juttu :)

  VastaaPoista
 2. Mä ite tykkään niistä vanhanmallisista kuusikulmaisista laatoista. Etenkin jos tila on kovin pimeä ja ahdas niin ehkä laittaisin mieluummin niitä kylppärin lattiaan kuin ruudullista, vaikka tykkään kyllä noista mustavalko-ruudullisistakin paljon. Ja jos niitä kuusikulmaisia sais vielä valkoisena niin ois ehkä vielä parempi kuin beige.
  Ja sen lisäksi tykkään ehkä vielä enemmän kahdeksankulmaisista laatoista, tähän tyyliin
  http://retrorenovation.com/2009/09/12/octagon-and-dot-floor-tiles-in-13-color-combinations/

  Mut noita on kuulemma vaikea saada Suomesta (muistelisin lukeneeni Procellan blogista silloin kun ne teki remppaa).

  VastaaPoista
 3. Kyllä niitä kuusikulmaisia saa myös valkoisina, ja itse asiassa aika monen muunkin värisenä. Tuntuu, että beige olisi se alkuperäisin vaihtoehto, niitä muistan mummuloista ja monista 50-luvun asunnoista, joissa olen asunut. Vielä kun löytäisi vaaleanturkoosin tai vaaleansinisen lavuaarin...

  VastaaPoista
 4. Niin jos haluaa ihan autenttista niin sitten kai se beige, mun entisessä kämpässä (50-luvun kerrostalo) oli just semmoset. Ihanat :) Tosin se kylppäri oli muuten tosi tunkkainen, persikanväriseksi maalatut seinät ja tosi pieni kellertävä lamppu. Alkuperäinen sisustus seinän maalipintaa lukuunottamatta. Koko kylppäri näytti likaiselta ja hämärältä, (sen vuoksi ajattelin että ne valkoiset laatat vois olla raikkaammat). Ja viemäröintikin oli päin peetä.

  Olen muuten nähnyt ihan viimevuoden puolella vaaleansinisiä (tai turkooseja) lavuaareja tuolla tamperelaisella rakennustorilla jossa myydään kierrätettyä rakennustavaraa. Kannattaa siis katsella rakennuskirppiksiltä koska sen väriset altaat ilmeisesti oli suosittuja 70-80-luvuilla.

  VastaaPoista