lauantai 27. marraskuuta 2010

Ysärimuotia

Sain ystävättäreltä lahjaksi kasan mekkoja, jotka hän poisti omasta vaatekaapistaan. Aarteissa oli muun muassa paljettimekko 80-luvulta, josta pienellä olkalinjan fiksauksella saa hyvinkin 20-luvun henkisen (palataan tähän myöhemmin) ja Heikkilä Oy:n omenanvihreä maksilinjainen mekko 60-70-luvun vaihteesta.

Ja tämä.

Koetan aina optimistisesti kuvata itseäni eteisen peilistä; lopputuloksena epäselvä kuva ja sen ihmettelyä, mikä sininen möykky tuolla taustalla nojaa miehen työpöytään. Siis mies jälleen hätiin.


"Näytät Sue Elleniltä", hän kommentoi. Hyvä niin, sillä pikkujouluasun tavoitteena oli kevyt paheellisuus. Tämä Glitz-merkkinen joustosamettimekko on mitä ilmeisimmin 90-luvulta ja siis hyvinkin edellä aikaansa nykyisten pin up -reprovaatteiden keskellä. Kaula-aukko on kolmiomainen ja alaspäin levenevä kuten monissa 1940-luvun lopun ja 1950-luvun alun puvuissa. Se suorastaan pyysi seurakseen pukuklipsejä, jotka oikeasti ovat kenkäklipsit. (Vinkkivinkki: klipseillä saa tavalliseen pyöreäänkin kaula-aukkoon pienet kulmat.)

Ja koska on pikkujoulu, piti olla hilettä ja glitteriä sekä kiharaa. Ajattelin taas kerran Veronica Lakea ja hänen ihania kiharoitaan.


Ajattelen Lakea usein silloin, kun vintaasimman kampauksen toivossa mietin hiusteni lyhentämistä. Että osattiin sitä silloinkin antaa tukan kasvaa, miksei nykyäänkin. (Hyvä nykyesimerkki on ihana Ulrika, jonka kiharoiden kauneus kerta toisensa jälkeen ylittää käsityskykyni rajat.)

Tukan rullaus on minusta väsyttävää puuhaa ja usein tulokset jäävät kehnonlaisiksi tai peräti häviävät näkyvistä puolessa tunnissa. Pikkujoulupäivänä vietimme vapaata iltapäivää, shoppailimme Ekotorilla ja huomasin sähkölaitteiden joukossa piippausraudan. Äidilläni oli sellainen 70-80-lukujen vaihteessa; sellainen vesisäiliöllinen, josta saa höyryä kiharaan. Rauta maksoi kolme euroa ja päätin kokeilla. Kannatti! En ole koskaan saanut millään konstilla hiuksiini pysyvämpää kiharaa. Tässä ne näkyvät parhaiten:


mekko Glitz / lahjoitus ystävältä
vintaasit klipsit Etsy
vintaasit strassikorvakorut Huuto.net
vintaasi lasihelmikaulakoru kirpputorilta
lureksisukkahousut Lindex kauan sitten
Ingeborg-merkkiset 50-luvun peep toe -avokkaat Loimaan Helmi-kirppis

Kuvassa kiharat ovat turhankin tiukat; en kammannut niitä auki pelätessäni mutkien suoristuvan. Illan aikana pehko sai kokea kovia (karvalakki, pari spontaania klipsinutturaa, irtoviiksillä somistettujen cocktail-tikkujen kiinnittäminen spontaaniin klipsinutturaan), mutta vielä yöllä kotiin palatessa kampaus oli pitänyt kutinsa.

Tänä aamuna rohkenin harjata suortuvat auki. Voilà: Veronica Laken kiharat olivat saapuneet luokseni! Tämän teen toistekin - vaikka totta puhuen piippaaminen on hiuksille rasittava muotoilutapa, päivittäiseksi tavaksi sitä ei kannata ottaa.

Iloista pikkujoulua kaikille niille, joilla juhlinta on vielä edessäpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti