perjantai 12. marraskuuta 2010

Maailman kaunein tyttö

Jos minulla olisi enemmän rahan ja vapaa-ajan tyyppisiä ylellisyyksiä, laajentaisin keräilyharrastukseni vintage-Barbieihin. Barbie on jo kolmekymmentä vuotta sitten tehnyt pysyvän vaikutuksen estetiikantajuuni ja etenkin kenkämakuuni. Tunnustan, että kirppiksillä katson aina myös lelupuolelta, sattuisiko barbeille löytymään jotain ihanaa. Taloudessa on onneksi lapsia, joten harrastus on perusteltu, jopa oikeutettu.

Parhaimmillaan Barbie oli uransa alkuaikoina. Vuonna 1959 lanseerattu nukke oli tyylikäs nuori nainen, joka juhli, esiintyi ja toimi monissa eri ammateissa; pörheähameiset keijukaisprinsessat tulivat kuvioihin vasta myöhempinä vuosikymmeninä. Tässä Barbie-muotia vuodelta 1961:


Mustasta Solo in the Spotlight -asusta on tehty aikuisen kokoinen naamiaispukuversio. Hmm...?Näitä ei tietenkään löydä kirpputoreilta. Aidot vintage-Barbiet ovat keräilykohteina huippusuosittuja ja järkyttävän kalliita. Tämä kullanvärinen asustesetti vilahti kerran Traderassa, ja uteliaisuuttani tarkkailin, mihin hinta nousisi.


Lähemmäs 1500 kruunuun - ilman nukkea. Meidän köyhisten onneksi valistuneet keräilijät ovat tehneet vanhoista nukeista paljon lähdekirjoja ja nettisivustoja. Barbielta voi poimia muotivinkkejä esimerkiksi Fashion Doll Guidessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti