maanantai 31. maaliskuuta 2014

Postimyyntiaarteita

Lupasin teille, että eräästä vintagemessulöydöstä viikko sitten on paljon iloa skannausmielessä. Kyseinen löytö oli jotain todella kiehtovaa: postimyyntifirma Lana Lobellin kuvasto vuodelta 1958, kesäteema - erityisen paljon mekkoja!


Kansi kertoo paljon siitä, mitä tuleman pitää: 64 sivua hempeyttä, tyttömäisyyttä ja yltiösöpöyttä. Kannen puvun hinta 10,98 dollaria vastaa muuten nykyrahassa 68,77 dollaria eli suunnilleen 50 euroa. Tämän kuvaston "purkamiseen" ei yksi postaus riitä, mutta jostain pitää aloittaa. Olkaa hyvä, ensimmäinen mekkokatsaus!


Osa kuvaston sivuista on värillisiä, osa mustavalkoisia. Värisivuista huomaa, että vaaleat pastellivärit ovat olleet kesäsuosikkeja. Pidän yläkuvassa erityisesti raitapuvusta ja sinisestä yhdistelmäasusta, alemmassa ylänurkan valkoinen, mustalla smokkivyöllä varustettu puku on aivan upea. Erilaisia smokkivyöllisiä ja leveävyötäröisiä pukuja oli muutenkin kuvastossa paljon, tässä myös oikean yläkulman kukkaraitapuku on tällainen.Kuvaston saatesanoissakin mainittiin, että koska tämä on 'junior and misses' -kuvasto eli nuorille naisille suunnattu, tarjolla on jännittäviä uutuusmalleja ja uutuuskankaita kuten dacronia ja arnelia; molemmat tietysti tekokuituja. Sekä vasemmassa että oikeassa alakulmassa on aika jännät puvut: toisessa sivusaumassa nyöri- ja tupsukoriste, toisessa epäsymmetriset ja graafiset koristeaiheet, jotka tosiaan pistävät silmään hempeämpien kuosien keskellä.

Tässä vähän voimakkaampiakin värejä ja lisää korostettuja vyötäröitä.


Katsokaa seuraavassa kuvassa alaoikealla olevaa pukua, jonka olkaimet voi solmia kahdella tavalla. Nerokasta!


Ruutukuoseja ja pari ääriesimerkkiä smokkivöistä. Jos olisin hyvin hoikka, käyttäisin mielelläni alavasemman pukua, jossa on leveä pitsi vyönä.


Pari mielenkiintoista selkäpuolta. Säkkipukujen mainittiin monessa kohdassa olevan "uusinta uutta", ja kivan näköinenhän tuo vaaleanpunainen onkin, paitsi etten ole ihan varma rusetista pyllyn päällä.


Lopuksi vielä pari sivua tanssiaispukuja. Tätä pitsin, tyllin ja poimujen määrää! Pidän itse kovasti ylemmän sivun oikean yläkulman harmaasta ruudullisesta puvusta, se ei ole ihan yhtä överi kuin moni muu noista. (Sanon tämän muistaen kyllä, että omistan pinkin leveähelmaisen pitsipuvun.)Jatkan Lana Lobell -sarjaa vielä ainakin uima- ja muilla vapaa-ajan puvuilla, hameilla ja puseroilla ja erityisjutuilla kuten alus- ja äitiysvaatteilla. Kenkiä tai muita asusteita tässä kuvastossa ei valitettavasti ollut, mutta ei makeaa mahan täydeltä! Mikä oli sinun suosikkimekkosi?

10 kommenttia:

 1. Onpas hieno löytö, ja kiva kun skannaat! Oma lemppari ehkä tuo keltainen, jossa muunneltavat olkaimet.

  VastaaPoista
 2. Oi miksi miksi emme yhä pukeudu näin kauniisiin mekkoihin < 3 ! Kiitos kuvista !

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, ihanaa, ihanaa! Oma ehdoton suosikkini oli neljännen kuvan vasemman alalaidan mekko, jossa oli "tupsukoristeet".

  Olen ihan pöhkönä noihin Lana Lobell -kuvastoihin. Olen keräillyt niitä Amerikasta ja pari on löytynyt Suomestakin. Kiitos kun skannailet näitä herkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teepä sinäkin joskus Lana Lobellin parhaat -tyyppinen postaus! :)

   Poista
 4. Suosikkini on ehdottomasti tuo kelta-oranssi-pallollinen mekko. Rakastan pallokuosia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös, ja kohta saakin kaivaa pallomekot esille!

   Poista