sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Mysteerikahvikupit

Poikkesin tänään Linkki-Kirppiksellä, joka ei yleensä kuulu vakiopaikkoihini, mutta sattui olemaan muuta asiaa sinnepäin ja pyöräilysää erinomainen. Saalis ei ollut suuri, mutta kiinnostava. Tietääkö kukaan näistä kahvikupeista mitään?


Euron yhteensä maksaneet kaverukset eivät kerro itsestään mitään, pohjassa ei ole edes leiman rippeitä. Piirrosjälki toi mieleeni jotkut ruotsalaiset Gustafsbergin tai Uppsala-Ekebyn vanhat kupit, mutta ainakaan Retro-lehtien kahvikuppispesiaaleihin nämä eivät ole päässeet.

Eipä sillä, söpöt nämä nimettöminäkin ovat. Pitäisi juoda useammin kahvia pienistä sievistä kupeista eikä siitä reunastaan rikkinäisestä ämpärin kokoisesta teekupista, joka toki on Arabian omenakuvioinen Pomona, mutta parhaat päivänsä aikaa sitten nähnyt.

4 kommenttia:

 1. Voiskohan olla jonkun ite maalaamat. yritin tiirailla kuvioita nähdäkseni ovatko kuinka säännöllisiä.

  VastaaPoista
 2. Eivät ole! Facebookin puolella sain juuri mysteeriin ratkaisun, kuvio on nimeltään Groblad, suunnittelija Barbro Löfgren-Örtendahl ja tehdas Uppsala-Ekeby. Tämän linkin takaa lisätietoa: http://kerstin.kokk.se/?p=4301

  VastaaPoista
 3. Miulla on ruskeat teekupit tuota sarjaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auli, epäilemättä kauniit! Harmi muuten, kun vanhoja teekuppeja löytyy niin paljon harvemmin kuin kahvikuppeja. Minunkin rikkinäinen Pomona-teekuppini on tullut taloon jo parikymmentä vuotta sitten.

   Poista