sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Mökkisortsit ja postimyyntikuvastolöytö

Piti koostaa tänne laaja kesäasuntoaiheinen kuvakavalkadi menneiden vuosien lehdistä, mutta yllätyin, etten löytänytkään helposti lehtiarkistostani sopivaa skannattavaa. Kesäasunto on tapetilla juuri nyt, koska remontti siellä alkoi eilen. Revimme muovimattoa ja ruuvasimme oikolevyjen ruuveja irti saadaksemme lautalattian näkyviin (se näkyy jo nyt, pienestä raosta poistetun lattialistan kohdalla), irrottelimme niitä listoja, hioimme hilseilevää maalia ovista ja nostimme paikaltaan pari ovea vain kuullaksemme hetkeä myöhemmin, että toinen niistä oli palo-ovi, jolla oli ihan rakennustarkastuksellinen merkitys. Sattuuhan sitä.

Eilen oli asuna verkkarit, mutta varauduin Uffin alessa jo kesään ja ostin mökkisortsit, mielessä kasvimaalla puuhailu ja uimarannalle käveleminen.


Ja kesäasuntoaiheisia kuvia etsiessäni taas löysin jotain tuttua. SOK-Osuuskaupan postimyyntikuvastossa vuodelta 1960 myytiin samaa hopeanharmaata pilkkupukua, joka minullakin oli blogikirppiksellä myynnissä!


"Naisten leninki ulkomaisesta painetusta puuvillajacquardista, ns. rouvaleninki, joka on valmistettu suuremmilla rinnakkaismitoilla. -- Huoliteltu ja hillitty asu vaativalle naiselle", kuuluu selostus. Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun löydän kuvastoista jonkin oman pukuni, joten tästä ilahtuneena päätin sittenkin pitää ns. rouvaleningin vielä itselläni ja katsoa, voisinko vielä muokata siitä sopivan. Kesällähän siirrynkin virallisille rouvaikävuosikymmenille, joten ns. rouvapukimille on tarvetta.

4 kommenttia:

 1. Täällä uusi lukija ilmottautuu! Tosi ihana blogi, ja niin nätit vaatteet :) Ja näin turkulaisena kiva bongata tuttuja paikkoja..
  -Jenni

  VastaaPoista
 2. Kyllä minäkin säästäisin pallomekon tuolla perusteella, että löytyy vanhasta kuvastosta. Mekon malli on sellainen, että ei taida monellekkaan hyvin istua sellaisenaan, vaikka klassikkomalli onkin. Vai rouvaikään olet tulossa, onko luvassa kenties tasavuotis synttärikemu postauksia?

  Löytämäsi shortsit ovat herkullisen väriset ja söpösti retrot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kesällä tulee tasavuosia täyteen. Saa nähdä, mitä siihen keksin :)

   Poista