perjantai 7. maaliskuuta 2014

Kesä tiedossa - puku tekeille! (1955)

Pitkästä aikaa kansikuva. Ei tällä kertaa tyylikkäitä naisia, vaan ompelutarvikkeita: ihania pastellisia sävyjä maaliskuulta 59 vuoden takaa. Kotilieden maaliskuun numeroissa oli usein kevätpukuliite, mikä tarkoittaa väripainettua esittelyä uusista Sorja-kaavoista.


Kesän tuloa ennakoitiin jo ompelemalla kevyempää, ja ehkä kesäompelija voisi nykyäänkin aloittaa ajoissa - harvalla on aikaa työstää puku kerralla kokonaan loppuun. Minä haluaisin löytää jostain aikaa ja energiaa jäljentää edes jotkut pukukaavat sotkuisen lankavyyhden näköisiltä mutta ah millaisia aarteita sisältäviltä Beyer Mode -lehtien kaava-arkeilta.


Ps. Jos jollakulla on malli Y 2649, voisin olla kiinnostunut!

10 kommenttia:

 1. Tuleepa lapsuus mieleeni noista malleista ja kaavoista, Äitini oli pohjoissuomalaisen maalaiskylän itseoppinut ompelija. Hän tilasi joskus muutamia lehtiä, joista otti malleja. Kaavoja hän harvoin kuitenkaan käytti. - Viimeistään vappujuhliin ainakin nuorten neitojen tuli saada uusi puku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana muisto. Vappunahan otettiin se vaaleampi ulsteri käyttöön - itsekin pohjoisesta kotoisin olevana tiedän, että silloin ei vielä kesävaatteissa keikistellä, kun meressä on jäät ja ilmassa melkein pakkasta.

   Poista
 2. Kyllä nuo 50- luvun mekot on vaan niin ihastuttavan naisellisia ❤️ Hyvää naistenpäivää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle, ja kaikille muillekin lukijoille!

   Poista
 3. Sama malli kiinnostutti heti minutkin. Todella viehkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Jos tosiaan jollakulla on tämä kaava, lainaisin mielelläni ja kopioisin yläosan itselleni.

   Poista
 4. Minun suosikki olisi Y2652. Siinä on kiva kaulus. Ja kuinka ollakkaan, tein juuri tänä viikonloppuna 2 kesäistä puseroa ja yhden hameen kukallisista kankaista. Tupu

  VastaaPoista
 5. Y2648 olis mallina minun mieleen.

  VastaaPoista