torstai 13. maaliskuuta 2014

Nahkahame (ja kiitos kirppisasiakkaille!)

Olen kyllä etsinyt mustaa kynähametta, mutten arvannut, että löytäisin nahkaisen.


Tämän aarteen tarjoili Iso-Roban UFF, jossa pääsin alkuviikolla poikkeamaan työkeikan jälkeen. Mietin hetken, osaanko pitää nahkahametta, tai sopiiko se ollenkaan niihin vintagetyyleihin, joita suosin. Hame itsekin on kyllä vintagea - Seppälän Linea Vivace by Martinelli -mallistoa varmaan 80-luvun lopulta; en tähän hätään löydä tietoa, koska tuo mallisto oli tuotannossa.

Vähän piti pohtia, millainen yläosa hameen kanssa sopisi; kenkien tietenkin pitää myös olla mustat ja nappanahkaa, se on selvä. Yhdistin hameen lopulta konservatiivisesti silkkitoppiin, pitsineulejakkuun ja klassisiin 50-luvun avokkaisiin. Mitä mieltä olette, toimiiko? Mitä muuta nahkahameen kanssa kannattaisi kokeilla? Onko tällaisesta arkivaatteeksi, vai näytänkö vain siltä, että olen lähdössä baariin vuonna 1988?

---

Blogikirppiksen hyllyt alkavat käydä tyhjiksi, etenkin puserot ovat hyvin löytäneet tiensä maailmalle. Tämä oli ainakin minusta oikein mukava kokemus, ja remonttimaaleja ja muuta alan välineistöä on kustannettu tuotolla kiitettävät määrät. Kiitos Senja, Morre, Maija, Erika, Elina, Riina, Päivi, Liisa, Nina, Maria, Siri, Mirri, Satu, Sanski, Ira, Kaisa, Oona ja jos jonkun unohdin, kiitos sinullekin vielä! Joku kauppa taitaa olla keskenkin, ja vielä jonkin aikaa voi kysellä jäljellä olevia juttuja, jotka löytyvät tuosta sivupalkista hakusanalla blogikirppis.

Jatkoa seuraa, kun tulee aika ottaa kesävaatteet esiin. Minulla on luultavasti enemmän kesäpukuja kuin kesässä päiviä, joten niistäkin osa joutaa uuteen kotiin. Myös joitain vanhojen naistenlehtien tuplakappaleita on löytynyt, ja ne tulevat myyntiin samassa yhteydessä. Pysykää taajuudella!

12 kommenttia:

 1. Ihanasti olet osannut yhdistää nahkahameen! Todella tyylikäs, tuo kivaa särmikkyyttä asuusi. :)

  Ja et tosiaan näytä miltään baariin lähtijältä v. -88!

  VastaaPoista
 2. Kaunis asu ja hyvä löytö. Toimii varmaan myös lyhythihaisen neuleen kanssa. Voisin kuvitella myös pörröisen angoraneuleen pariksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Angoraneule, tietysti! Hyvä idea. En taida omistaa kuin yhden mustan ja tämä mielestäni vaatii värillisen yläosan, joten hankintalistalle meni :)

   Poista
 3. Sovitapa jonkun valkoisen tai pastellin röyhelöpuseron ja matalakantaisten ballerinojen tai nauhakävelykenkien kanssa! Värikkäät sukat on kivat - tai sitten nilkkasukat! Särmää ja söpöyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, yksi hennonroosa röyhelöpusero onkin kaapissa. Valkoinen brodyyripusero ehkä myös toimisi. Värikkäät sukat toimivat melkein minkä tahansa kanssa :)

   Poista
 4. Silkkipaitapusero ja helmet voisivat myös käydä nahkahameen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joo, tosin olen viime aikoina vierastanut pitkähihaisia silkkipuseroita. Pelkään, että näytän Dynastian Krystleltä. :)

   Poista
 5. Äänestän pastellivärejä ja angoraa myös.

  Se on melkeinpä sama, mitä laitat päälle, aina näytät upealta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paino sanalla melkeinpä. Tänään tein kesäasunnolla remonttia verkkareissa ja trikoopaidassa (ei asukuvaa)... ;)

   Poista
 6. Mietin samaa, kun ostin syksyllä nahkahameen kirpparilta. Että sopiiko sen minkään kans ja että näytänkö kasarilta ihan aidosti. Mun tyyli on erilainen kuin sun, ja olen käyttänyt hamettani mm. farkkupaidan ja paksujen sukkahousujen kanssa. Myös neuleet pehmentävät kivasti. Tweedpinta ja aavistuksen pörröinen alpakka ovat sopineet kivasti. Nahkalaukun sijaan voisi sopia jokin muukin laukkumateriaali, mutta koska minulla ei ole sellaista, arkilaukun kanssa on menty.

  Kiitos blogista. Sitä on hauska seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Solveig kommentista ja kiitoksista! Nahka ehkä vaatii pehmeämmän materiaalin (tweed, pörröneule, pitsi..) parikseen, ettei näytä 80-luvun kovistytöltä. Eipä sillä, 80-luvulla kyllä ihailin heidän tyyliään kaukaa :)

   Poista