perjantai 7. kesäkuuta 2013

Uimarikaunottaria


Eilisen uutinen oli, että maailmanennätysuimari ja 1940-50-lukujen filmitähti Esther Williams on kuollut kypsässä 91 vuoden iässä. Kuvakoosteen tähden elämästä voi vilkaista vaikkapa Time-lehdestä. Williams tunnettiin lempinimellä "Million Dollar Mermaid"; tähti näytteli myös tämännimisessä elokuvassa (1952).

En tunne Williamsin elokuvia sen tarkemmin, mutta niihin liitetty genremääritelmä "aqua musical" kuulostaa huvittavalta. Ilmeisesti Williamsin kauneuden ja poikkeuksellisen uintilahjakkuuden ympärille kehiteltiin ihan omanlaisiaan elokuvia, joissa hän esimerkiksi tanssi balettia veden alla.

Esther Williams oli 1940-luvulla myös suosittu pin up -tyttö, joka luonnollisesti poseerasi yleensä uimapuvussa. Esther Williams -uimapukuja muuten valmistetaan edelleen, niihin voi tutustua tähden nettisivuilla. Uikkarit ovat klassisia vintagehenkisiä malleja, joita tehdään muun muassa söpöstä kirsikkaprintistä.

Uimarityttöjä ihailtiin Suomessakin. Hopeapeilin kanteen heinäkuussa 1953 pääsi voimistelunopettaja Pirkko Kaitila, joka upeassa uimapuvussaan poseeraa Helsingin Uimastadionilla.


4 kommenttia:

 1. Esther Williams ei minullekaan ollut kovin tuttu muutoin kuin nimistä ja kuvista.

  Minulla on täsmälleen tuon punakeltaisen kaltainen uimapuku. Vähän enemmillä koristeilla kylläkin, mutta silti. Luut ja kaikki, istuu upeasti.

  VastaaPoista
 2. Oi! Oletpa aarteen löytänyt! Toivottavasti minullakin vielä joskus onnistaa.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana tuo Hopeapeilin kansikuva! Tykkään kovasti postauksistasi ja siitä, että jaksat kirjoitella niin useasti. Aurinkoista kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Bubble! Minusta tämä kansi on ihan parhaita lehtikokoelmastani, positiivisesti erilainen.

  VastaaPoista