sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Pallomekko kesäyössä


Kun aurinko oli jo laskemassa, pallomekko valmistui. Tässä ovat nyt ne entiset lakanat. Klassinen kellomekko syntyi melkein ilman kaavoja. Ajattelin ensin käyttää tätä hellemekon kaavaa, mutta laiskuus voitti enkä tälläkään kertaa opetellut minikaavojen suurentamista. Yläosa on tyköistuva valekietaisu, pääntie takana on v-muotoinen.


Eikä siinä sen kummempaa. Lakanakangasta on helppo ommella, ja vaikka sovituskertoja tuli monta, tämä oli vain muutaman tunnin työ - jota tosin voisin jatkaa vielä ompelemalla pukuun vyön. Ja voi että miten kivasti nuo pallonpompulat sopivat juuri tällaiseen puvun muotoon, tämä ei ole uraauurtavaa designia vaan koeteltu klassikko!

Kylmä ruskea ja turkoosi ovat äärettömän toimiva väriyhdistelmä. Ostin vasta jopa turkoosia kynsilakkaa, ei nyt tätä mekkoa varten mutta kuitenkin.


13 kommenttia:

 1. Todella kaunis! Ja täydellinen helman pituus!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis! Ja turkoosi tosiaan toimii asusteiden värinä mahtavasti!

  VastaaPoista
 3. Todella hyvin onnistunut, en itsekään käytä kaavoja kun ompelen mekkoja, tulee paljon persoonallisempia ratkaisuja.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kehuista! Seuraava mekko on jo leikattuna, toivottavasti onnistuu yhtä hyvin :)

  VastaaPoista
 5. Mielettömän hieno pallomekko ja niin kauniisti menee tuo vyötärö :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sarppu! Vyötärö olikin yksi niistä kohdista, joita piti sovittaa ja tehdä uudelleen. Ensin se oli pari senttiä liian alhaalla, mikä teki koko puvusta ihan ryhdittömän. Ratkojalle vain töitä ja oikea kohtakin pian löytyi.

  VastaaPoista
 7. Pallomekkosi innoittamana kaivoin kaapista lähes 30 vuotta vanhat verhot, yhdistin Gertien kirjasta the sultry sheathin yläosan ja kellohameen, ja kaivoin koneen esiin kaapin kätköistä. En ole vuosiin ommellut, mutta nyt minulla on aivan upea kukkamekko. Kiitos kipinästä!

  VastaaPoista
 8. Awwww!!! Ihana Ihana Ihana! Tahtoo!! Oon ihan hulluna kellomekkoihin ja pilkkuihin/palloihin!!! Niiiiiiiiin upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on omiakin suosikkeja, harmitti pakata pois talvivaatteiden tieltä. Keväällä nähdään taas :)

   Poista