sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hämeenlinna, lyhyesti

Kävin pojan kanssa mummulassa, joka sijaitsee Hämeenlinnassa. Ohjelmassa oli hiljaiseloa, viljelypalstan kitkemistä ja kirppiksiä. Kun tulimme kotiin, mies oli ostanut Vanhan kirjallisuuden päiviltä vanhan Hämeenlinna-kaupunkikirjan. Kai olen kertonut, että keräämme 60-70-luvun kaupunkikirjoja?


Hämeenlinna-kirja on julkaistu 1961. Kuvituksesta ilahduttivat esimerkiksi nämä. Hämeenlinnassa on ollut nuorisokahvilana vanha lentokone! Epäilemättä cool paikka! Ja tytöillä (yksi lienee rouva, koska työntää lastenvaunuja) on kivat kesäpuvut.


Bussit voisivat vieläkin näyttää tältä.


Kirppisosuus ei ollut tällä vierailulla päätähuimaava. Kantolan teollisuusalueella on jo peräti viisi hyllykirppistä,  mutta tarjonta aika tyhjänpäiväistä, vanhaa tavaraa vain hyvin vähän. Vanhan romun ystävää tällainen harmittaa - missä kaikki löydöt piileksivät? Ostin kuitenkin pilkulliset housut, joista tulee toppi, ja pussillisen sekalaisia klipsukorviksia.


Ja huomenna, oletteko huomanneet, on jo heinäkuu!

6 kommenttia:

 1. Me olimme häämatkalla kesällä 1974 Hanssin-Jukassa kahvilla, ihan kuin oikeesti lentokoneessa...
  Hyvää kesän jatkoa toivottelee Leena (ompelukirjan lainaajan sisko)

  VastaaPoista
 2. Oi hienoa! Minä vasta synnyin kesällä 1974 :) Hyvää kesän jatkoa sinullekin, Leena!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kellomekot tytöillä kirjan kuvassa! Näin muuten jossain tollasen vanhan kaupunki kirjan en muista kaupunkia oisko ollut Imatra voin enskerralla kattoo onks se viel siellä! Ihanat ne valkoiset klipsikorvikset muutkin ihania mut ne valkoiset.....

  VastaaPoista
 4. Vanhat kaupunkikirjat ovat hienoja. Olen ostanut äidille Pori-aiheisia teoksia ja joku vanha kaupunkikirjakin siellä seassa on.

  VastaaPoista
 5. Poikkeapa ensi kerralla Hämeentien kirppiksellä rautatieaseman vieressä, sieltä löytyy aina kivaa vanhaa tavaraa, eikä hinnatkaan päätä huimaa. :)

  VastaaPoista
 6. Ufonalle, olen aina välillä käynytkin ja tehnyt löytöjä! Vanhempani asuvat kävelymatkan päässä sieltä.

  VastaaPoista