tiistai 25. syyskuuta 2012

Siitä tulikin 30-lukulainen

Ostin keväällä Pelastusarmeijalta jäykähköstä, kahisevasta kankaasta ommellun syysmekon. Aikakausi on materiaalista ja tyylistä päätellen 50-luku, mutta kas mitä tapahtui, kun aloin sommitella pukuun sopivaa asustusta.


Sanokaa jos olen väärässä, mutta minusta tästä tuli 30-lukua. Kellohattu ja nauhakengät, jotka poimin alun perin värin mukaan, ilmeisesti tekivät sen; myös paksut vaaleat sukat kävelykenkien kanssa viittaavat johonkin 50-lukua kauemmas. Ei haittaa ollenkaan. Mieleen tulevat muutamat kuvat isänpuoleisesta isoäidistäni, jota en itse muista mutta jota kuulemma muistutan.

Mekossa tapahtuu paljon, lainatakseni erään tutun pukeutumisneuvojan sanontaa. On päällystetyt napit, vyö, taskut, joiden alta aukeavat laskokset, ja vieläpä kangas, jossa on reippaat kuviot ja seitsemää eri väriä.


Asusteiden väriskaala ja linja on pakko pitää niukkana, ettei näytä turhan originelliltä. (Hel Looks on hauska ja hyvin toimitettu, mutta sinne pääseminen ei kuulu tavoitteisiini.)

Valkoiset sukat ovat hyvät niin kauan kuin kaduilla ei ole ripaustakaan rapaa. Muuten niiden käyttöikä mitataan sekunneissa.6 kommenttia:

 1. Hyvän-näköinen asu kieltämättä tulee 30-Luku mieleen! Kengät on ihkut!

  VastaaPoista
 2. Ihana asu! Mekon kangas on todella kaunis!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Seija ja Sara! Thanks Tallulah!

  VastaaPoista
 4. Ihana kokonaisuus! Ja kyllä siitä varsin 30-luvun henkinen tulikin. Kengät ovat upeat, miksi en löydä enää itse kenkiä kirppiksiltä?? Joitakin vuosia sitten löysin tosi usein sopivia, vintage-henkisiä kenkiä kirppiksiltä, mutta nyt en ole löytänyt mitään enää pitkään aikaan, ehkä jopa vuosiin. Bongaan vain rumia mustia joista on puolet koron päällysteestä kuoriutunut pois, tai jotain tekonahkaisia joiden pinta on hilseillyt rumasti.

  VastaaPoista
 5. Rhia, pahoin pelkään että vintage-harrastuksen yleistyminen on syynä kenkien - ja monen muunkin kivan jutun - vähenemiseen kirppiksiltä. Sinänsä hyvä, että muutkin oppivat kierrätyksen jalon taidon, mutta herkut katoavat nyt nopeammin tarjottimelta!

  VastaaPoista