tiistai 4. marraskuuta 2014

Talviaskartelua: Neulebolero

Kun kyselin vähän aikaa sitten teiltä lukijoilta toiveaiheita, esiin nousi käsityö- ja askarteluohjeiden tarjoaminen talvi-iltojen iloksi. Nyt ulkona lotisee vettä, joten on oivallinen hetki aloittaa! Nappasin lehtiarkistostani Omin käsin -lehden joulunumeron vuodelta 1958, ja ensimmäiset ohjeet ovat peräisin sieltä. Boleron ehtii nopea neuloja varmasti toteuttaa sekä itselleen että parillekin läheiselle joululahjaksi, jos intoa löytyy. Ohjeen saa kuvaa klikkaamalla suuremmaksi.Hauskoja koti-iltoja - ohjeita on luvassa pian lisää!

7 kommenttia:

 1. Kiitos kivannäköisestä ohjeesta! Mutta puikot saa totisesti panna heilumaan, jos noita aikoo useamman tehdä, kun neuletiheyskin on 36 s 10 cm:llä... ;) - Lotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ei kannata olla niin tarkka, minkä vuoden joululahjaksi bolero tulee :)

   Poista
 2. Tämä näyttää kiinnostavalta ja tämmöistä vois jopa yrittää tehdä jos sopivaa lankaa löytyy. Kahteen kertaan minun piti tuo ohje lukea, että rupes hahmottumaan mistä työ alkaa. Tuossa näkyy vain tuo toinen etukappale, olisko sulla ne loputkin tuosta ohjeesta saatavilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muuten löytyy! Hyvin hämäsivät, kun sivun alareunassa lukee 'Päätetään työ' eikä mainintaa, että käännäpä seuraava sivu :) mutta liitän puuttuvan osan tekstiin saman tien.

   Poista
  2. Totta. Sitä äkkiseltään luulee, että tuossa se ohje kokonaan on. Kiitos tästä! Metsäntyttö

   Poista
 3. Hyvännäköinen bolero vaikkei vintagevaatteita käyttäisikään. Näin se muoti kiertää. Neulemalli 50-luvulta istuu ihan hyvin 2010-luvullekin. Harmi vaan, ettei oikein kärsivällisyys riitä neuletöihin. Kutonut olen viimeksi 80-luvulla ja muistaakseni sekin työ jäi kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en neulo ollenkaan, tiedän, ettei kärsivällisyys riitä - vaikka sitä ehkä nyt olisikin enemmän kuin kouluaikoina, kun viimeksi kokeilin. :)

   Poista