keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Vanhaa Monkia

Löysin kirpputorilta hienon vuoritetun 1950-luvun villakangasjakun, joka todennäköisesti mahtuu minulle vielä joskus - sovittaminen on nyt arvailua, mutta ylin nappi meni kiinni. Jakku on kauniisti leikattu ja laadukasta villaa, mutta sen tuotemerkki on hiukan huvittava.


Tässä näkyy kauluksen kaunis leikkaus, ja...


Puvun on valmistanut Monki-niminen pukutehdas, josta löytyy varsin niukasti tietoja. Hakemista hiukan haittaa, että firma on tosiaan ihan samanniminen kuin nykyisin toimiva nuorisovaatehtimo. Jokin arkistolähde viittaa siihen, että Monki vanhempi on ollut toiminnassa ainakin vuonna 1950. Tietääkö joku tästä yhtään enempää? Tuotelappu näyttää tällaiselta.


8 kommenttia:

 1. Hieno löytö! Uskoisin että joku vielä tietää kertoa sulle tuosta jotain:) Metsäntyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. Nettilähteet olivat tosiaan hyvin niukkoja.

   Poista
 2. Tähän merkkiin törmää aina silloin tällöin. Minullakaan ei sen tarkempaa tietoa ole. Sen verran lisätietoa löytyi että on ilmeisesti ollut toiminnassa vielä ainakin 1958. Löytyisiköhän Vintage-kirppisryhmästä tietoa, siellä kun on noita 50-luvun tuntijoita useita.
  Eihän sinulla sattumalta ole kirjaa Kansakunnan Vaatettajat? Löytyisiköhän siitä? Käsittääkseni tuossa kirjassa on kattavasti käyty läpi kotimaisia vaatetehtaita kautta aikain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole omassa hyllyssä tuota kirjaa, mutta kirjastostahan sen varmasti löytää. Pitäisi kyllä hankkia omaankin kirjastoon.

   Poista
 3. Tais tulla asiaa kirjastoon, alkoi tuo kirja kiinnostaa:)
  Toivottavasti nähdään tuo jakku vielä päälläsi. Kauluksen muoto ainakin näyttää lupaavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se joskus nähdään - jos ei keväällä, niin viimeistään syksyllä :)

   Poista