lauantai 12. huhtikuuta 2014

Tummansininen, vaaleanpunainen

Ohimennen, kaupungille lähdössä napattu kuva päivän asusta, siis sisäpuolesta - varustauduin vielä ihan trenssillä ja baskerilla. Asu on kokonaan rakennettu jakun ympärille. Käytän tätä tummansinistä lyhyttä jakkua aivan liian vähän siihen nähden, miten kiva ja sopiva se on.


Mekko taas saattaa olla poistuvaa mallistoa, mutta pääsi mukaan, koska kaipasin yksiväristä tummansinisen pariksi - ja sävyä, josta ei tule mieleen mikään mereen tai laivastoon liittyvä. Persikkaisen vaaleanpunainen puku on harvoja yksivärisiä kevät/kesäkauden pukujani. Mistähän löytäisin vaikka turkoosia tai mintunvihreää puuvillaa voidakseni ommella pari tällaista background dress -tyyppistä perusvaatetta, jotka voisi kuorruttaa halutessaan asusteilla vaikka kuinka ylenpalttisesti?

Kangaskaupasta tietysti saa mitä tahansa, mutta pidättäydyn tämän vuoden ajan myös uusien kankaiden ostamisesta. Toinenkin kangastarve on ilmennyt - vanha tyllihameeni alkaa olla niin väsähtänyt, etteivät helmat enää pysy sen avulla koholla. Mitenkähän näistäkin ensimmäisen maailman ongelmista selvitään?

6 kommenttia:

 1. Tyllin voi kyllä kovettaa uudelleen, tietääkseni ainakin tällaisella.

  http://www.joann.com/stiffen-stuff-fabric-stiffening-spray-8-oz/1090547.html

  VastaaPoista
 2. Ennen vanhaan suihkutettiin sokerivettä :)

  VastaaPoista
 3. Jotkut suosittelevat tyllihameen tärkkäykseen perunajauhovettä, ja perunastahan tuo tärkkikin yleensä tehdään. En ole kokeillut joten en toimivuudesta osaa sanoa. Sokerivettä olen joskus kokeillut virkkaustöiden kovettamiseen ja siinä se ainakin toimii, mutta kastuessaan tietysti vähän tahmautuu.
  En muista olitko mukana alushame-keskustelussa Vintage vaatteiden FB-kirppiksellä, mutta siellä suositeltiin tyllialushameiden sijaan organzasta tehtyjä: alekorista ostettuna edullista, pehmeää ja kuohkeaa, ei revi sukkia/sukkahousuja, ei lösähdä pesuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan tuon keskustelun, ja ajattelin kokeilla, jos ja kun joskus ryhdyn itse ompelemaan alushametta. Löytääkö oikeanlaista materiaalia kirppisten verho-osastoilta, vai onko alushameisiin käytettävä organza jotenkin erilaista?

   Poista
  2. Uskoisin että ihan samaa kamaa on. Verho-osastolta löytyy tietysti myös hauskasti kuvioituja organzaverhoja joista valmistuu varmasti aika villejä alushameita, voileetakin voi kokeilla, mutta en tiedä miten kuohkeana se pysyy kun on hieman pehmeämmin laskeutuvaa eikä ihan yhtä jäykkää kuin organza.

   Poista