lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kissan kokoinen tuoli

Meille ostettiin uusi nojatuoli. Olohuoneen tämänhetkisestä kaaoksesta se muuttaa ennemmin tai myöhemmin kesäasunnolle, kuten neljä muutakin nyt olohuoneessa majailevaa tuolia sekä työhuoneen lattialle välivarastoidut lipasto/kirjahylly, ruokapöytä, neljän täkin pino ja monta pienempää yksityiskohtaa. Tätä ei voi varsinaisesti kutsua sisustuslehtikodiksi.

Mutta kuka huomasikaan saman tien uuden huonekalun? Sehän on juuri sopivasti nukkumaan käpertyneen kissan kokoinen. Huomatkaa kodin hengettären yhdellä silmällä suorittama, kuvaajaa paheksuva mulkoilu.


Tuolilla on kaunis muoto, mutta ehkä 90-luvulla tehty päällinen on paitsi ruma, myös paikoin vähän rikkinäinen. Näen sieluni silmin tämän turkoosina, villakankaalla tai plyysillä verhoiltuna. Onko joku teettänyt vastaavan työn, mitähän sellaisesta pitää suurin piirtein maksaa?

16 kommenttia:

 1. Minä teetin viime vuonna ja voin suositella edulista tekijää jolla oli silmää kankaan entisöinnille! Hän tosin löysi tuolin saumasta palan alkuperäistä kangasta (punamustaa bukleeta) ja metsästi samanlaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittele ihmeessä, jos joku edullinen ja taitava on tiedossa!

   Poista
 2. Ihana 50-lukuinen tuoli (otaksun?)! päällystäminen on melko tyyristä, jos sen teettää verhoilijalla, luulisin että tuon kokoisen tuolin kunnostaminen olisi jotakin 200-400 euron välissä. Valittu kangas vaikuttaa hintaan suuresti. Mutta toisaalta, jos tuolin laitattaa ammattilaisella, se kestää hyvinkin seuraavat 20-30 vuotta. Siis, mikäli kankaaseen ei kyllästy tai kisuli ei tykkää sitä raadella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun edellisen omistajan kisuli on raadellut tätä jo vähän, meidän kissi on onneksi edelleen antanut huonekalujen olla rauhassa (koska käy pihalla raapimassa lehmuksia päivittäin, oletan).

   Poista
 3. Hinnoista ei ole tietoa, kun mulla on käynyt niin hyvä tuuri että isi on opetellut työväinopistossa vanhojen huonekalujen kunnostuksen. Mutta tunnistin heti tuolin samaksi malliksi, mikä on verhoiltu Vanhan viehätys -blogissa pariinkin otteeseen: http://vanhanviehatys.blogspot.fi/2013/09/60-luvun-nojatuoli.html ja http://vanhanviehatys.blogspot.fi/2012/02/karkki.html - blogin marginaalista löytyy myös pieni kuva punaisella kankaalla verhoillusta versiosta. Tuosta blogista löytyy toinen toistaan upeampia uudelleen verhoiltuja huonekaluja! (Multa itseltä löytyy isin verhoilemana nojatuolipari tällä mallilla: http://vanhanviehatys.blogspot.fi/2013/01/60-luvun-tyyliin.html)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno on kangas noissa linkkien tuoleissa, tosin itse haluaisin yksivärisen, koska meidän sisustustyyli on muuten niin rönsyilevä. Sisälmykset tuolissa ovat ymmärtääkseni kunnossa, ne on ehkä vaihdettu aikoinaan edellisen verhoilun yhteydessä.

   Poista
 4. Kivan tuolin olette kissalle hankkinut ;) verhoilulla tulee varmasti upea, hinnasta tosin ei ole aavistustakaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea tästä tulee, mutta pitää varmaan alkaa säästää rahaa...

   Poista
 5. Tosi kauniin mallinen tuoli, kodin hengettärellänne on hyvä maku! : )

  Lankoni käytti saman kokoluokan nojatuolin verhoiltavana jokin aika sitten Verhoomo Primassa (http://www.verhoomoprima.com/) ja se maksoi materiaaleineen 450 euroa. Itse olen kuullut Priman tekemistä töistä pelkkää hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, ja sitten vain säästöpossua ruokkimaan!

   Poista
 6. Turkoosi sopisi minustakin tuoliin. Verhoomoilta voinee kysyä hinta-arviota.Ellet sitten innostu menemään tuolin kanssa kansalaisopiston verhoilukurssille. Joko taanoin esittelemäsi ihana keinutuoli on saanut pehmusteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keinutuolikin on vielä valitettavasti kesken, vaikka siihen pitäisi vain ostaa tyyny ja päällystää se... Verhoilukurssi kävikin mielessä, voi olla että menen, jos vain saan mahtumaan aikatauluihin.

   Poista
 7. Ei tuo päällinen nyt niin kammottava ole, tylsä kuitenkin :D Kaunis tuoli kylläkin, viehättävä muotokieli. Napakka villakankainen verhoilu varmasti kestäisi vuosikymmeniä! Semmoiseen kyllä kannattaa sijoittaa ammattilaisen tekemänä. Mikäli pitää ensin säästää uudelleenverhoiluun niin voihan tuohon odotellessa tehdä uuden irtopäällisen mikäli väri ja kulunut kangas häiritsevät kovasti. Sellaisen voi ommella itsekin, etenkin jos tekee lakanakankaasta ensin sovituskappaleen ja tekee sen mukaan kaavat. Uskoisin että netistä löytyy ohjeita semmoseenkin hommaan. Ja irtopäällinen toki myös suojaa uutta verhoilua esim jos lemmikki on sattunut omimaan tuolin ;)

  Verhoilutusta kannattaa kysellä myös oppilaitoksista (jos lähellä sattuu olemaan semmoista koulutusta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin alan koulut! Pitää selvittää tuokin vaihtoehto.

   Poista
 8. En malta odottaa kun tuoli on uudella kankaalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä voi kyllä vähän kestää, nyt ei mitenkään ole irrottaa satoja euroja työhön.

   Poista