perjantai 7. helmikuuta 2014

Lämpimän talvipäivän asu


Lämpimät talvipäivät ovat ankeita: märkiä, sumuisia, harmaita. Mutta toisaalta silloin voi ottaa tauon pakkasvarusteista ja pukeutua kevyemmin, syyskenkiin ja ohuempaan takkiin. Kaipaan jo kovasti siroja kenkiä, mutta vielä ei tosiaan kannata ottaa mitään avokkaita käyttöön: tänäkin aamuna kupsahdin nurin liukkaalla kadulla kiiruhtaessani työasioille, vaikka jalassa oli ihan kunnon talvisaapikkaat. Onneksi ei käynyt kuinkaan, vaikka otin vastaan paremmalla työkädelläni.

Asuun tuli vähän liikaa erilaisia värisävyjä, ainakin siitä syystä, että ruohonvihreä baskeri on kauhtunut. Olen miettinyt sen kääntämistä nurinpäin, sillä väri on aina vain edelleen eräs suosikeistani ja sisäpuolella se vielä hehkuu. Kierrätyskeijuna en osta uutta, enkä ole kirppiksilläkään nähnyt toista vihreää baskeria. Saa vinkata, jos jossain on tällainen käytettynä myynnissä!

Tämän asun kaikki osat on nähty täällä ennenkin, joten lyhyesti: kengät Tamaris/Anttila, muut kirppislöytöjä. Kuvasta krediitit vaihteeksi lounasseuralleni Heidille.

8 kommenttia:

 1. Kaunis leikkaus tuossa takissasi ja sopii hyvin kapeaan hameeseen kuten kenkäsikin. Värejä voisi tosiaan olla vähemmän, mutta toisaalta ulkotakin ei aina tarvitse olla täysin samaa väritystä sisävaatteiden kanssa. Värikkyys tuo asuusi yllätyksellisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lohdun sanoista ;) Tavoittelin sellaista musta-leopardi-vihreä -komboa, mutta ihan oikeita ruskeankaan sävyjä ei sitten löytynyt. Vaikeaa on joskus tällainen soinnuttelu!

   Poista
 2. Jos hame olisi musta, asu olisi kuin suoraan varhaisen 60-luvun voguesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hämmästyttävää kyllä en omista kunnollista mustaa talvihametta. Vogue-tason tyyli jää siis haaveeksi.

   Poista
  2. No ei se kaukanakaan ole! Kaiken maailman top10 välttämättömät vaatteet -listoilla komeileva musta kynähame on kys. listojen ainoa mielestäni todella arvonsa ansaitseva vaatekappale.

   Poista
  3. Mulla on erinomainen musta kynähame lämpötiloihin +5:stä johonkin +18:aan, mutta ei villakankaista. Pitää varmaan ommella itse, olen kaipaillut sellaista usein.

   Poista
 3. Näkisipä tuollaista tyyliä enemmän ainaisen housulinjan sijaan (johon itsekin useimmiten sorrun sen vaivattomuuden takia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hametyyli ei lopulta ole sen hankalampi, erona lienee lähinnä se, että pitää olla säänmukaiset ja muutenkin säälliset sukkahousut - eivätkä kaikki samat kengät sovi sekä housu- että hameasuun. Minusta on hyvin kätevää pukeutua luottohameeseen, kun muu asu on jo mukautunut hamealaosiin. (Mutta jos koettaisin housuja, voisi tulla tyyliongelmia!)

   Poista