lauantai 1. helmikuuta 2014

Helmikuun silmät

Tämä Eevan kansi helmikuulta 1967 palvelee myös meikkiohjeena.


Kansikuvatyttö on tuolloisessa naisen urakehityksessä huipulle päässyt suomalaissyntyinen Tamara Nyman: hänestä tuli avioliiton kautta vuonna 1966 Liechtensteinin prinsessa. Tamarasta on lehdessä myös pitkä artikkeli, josta selviää, että hän oli syntynyt Laatokan Karjalassa Suojärvellä, joutunut sotalapseksi Ruotsiin, palannut sieltä, muuttanut perheensä kanssa Kanadaan ja aikuistuttuaan noussut huippumalliksi New Yorkissa. Myös Tamaran sisar Kecia oli 1960-luvulla suosittu malli, eivätkä kauniit siskokset ole vieläkään unohtuneet siitä päätellen, että heillä on fanisivu Facebookissa!

Tamara sai kaksi lasta, tytön ja pojan; sukurekisteritiedot muuten kertovat, että esikoinen syntyi vuotta ennen kuin prinssi Albrecht avioitui kaunottarensa kanssa. Avioliitto päättyi vuonna 1971, vaikka jutunteon aikaan kaikki oli vielä onnellista ja prinssikin kuulemma oli taitava kokki, joka valmisti ihania wieninleikkeitä ja vasikanrullia. Tässäpä todellinen tuhkimotarina, jota varmasti luettiin ihaillen ja kadehtien!

8 kommenttia:

 1. Hauska tuhkimotarina tosiaan, kansikuvatytön meikki sen sijaan on hieman suttuinen. Tosin eipä tainnut 60-luvulla vielä meikkien laatu olla ihan yhtä hyvä kuin nykyään. Tai ehkä se johtuukin vain siitä että nykyään kaikki lehtikuvat photoshopataan täydellisiksi. Silmä tottuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset paakkuisen näköiset ripset kai olivat muotia, ja yleensäkin se, että meikki todellakin sai näkyä.

   Poista
  2. Juu harakanvarvasripset oli muotia silloin 60-luvulla. Mitä isommat, sen paremmat ja käytettiin jopa kaksin- tai kolminkertaisia tekoripsiä että näytti riittävän tuuhealta. Mutta myöskin noin kulmakarvat on aika karseet (nuhruisen näköiset ja hajakarvoja siellä täällä) ja linereissakin on jotain hämärää meneillään :D

   Poista
  3. Totta, ei nykyisin huippumalli esiintyisi noin eriparisissa kulmissa ja rajauksissa!

   Poista
 2. Oho.Ite en huomannutkaan, että meikissä olisi ollut jotain pielessä; katsoinpahan vaan, että onpa huikean kaunis nainen tämä Tamara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on, kyllä! Sieltä FB:n fanisivulta löytyi myös lapsuuden- ja nuoruudenkuvia, eivätkä olleet pahan näköisiä muutkaan perheen tyttäret.

   Poista
 3. Olisi kiva, jos laittaisit myös valokuvaajan nimen – niille joita entisajan suomalainen muotikuvaus kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio! Kuvaaja on Charlotte March.

   Poista