lauantai 27. huhtikuuta 2013

Vappumuotikatsaus

Nyt on toukokuuhun enää niin vähän aikaa, että Hopeapeilissäkin päästetään vappu irralleen vuoden 1958 malliin. Muotijuttu käsittelee vappumekkoja ajalta, jolloin vaaleaan ulsteriin vaihtaminen tapahtui täsmälleen vappuna, ei ennen eikä jälkeen.


Poiminta ensimmäiseltä sivulta: "Muuten, virkistävä ja naisellinen sekoitus: 1 osa simaa plus 1 osa valkoviiniä, raastettua muskottia, persikka- ja ananaspaloja, jäätä." Säkkipuvun on suunnitellut Sirkka Vesa-Kantele tekstin mukaan 20-luvun tyyliin kevääseen -58 sovellettuna - eli tämä on aikansa retroa! Materiaali on helmiäispaljetein kirjottua valkoista silkkiä. Kauniit korkokengät ovat Pertti Palmrothin mallistoa.

Realismia peliin, vappuna on aina kylmä ja takkia tarvitaan. Tam-puvun yksityiskohdiltaan St. Laurent'maiseksi mainitun takin on suunnitellut Margit Kajatsalo. Materiaali on luonnonvaaleaa villatweediä. "Pitkät hansikkaat ja ilmapallo (senkin on hauska olla asuun soinnutettu) ovat sireeninväriset."


Lusikkalinjaisen takin on suunnitellut Sirkku Vesa-Kantele, kauniin kävelypuvun Mauri Koponen. "Kaulassa muodikkaat, moninkertaiset kristallihelmet." Kannatan! Kenkien koron tyyppi on jutun mukaan "bulevardikorko" ja kärki on "italialaistyyppinen". Hihnakengät olivat kevään 1958 uusi trendi.Viimeisen asun on suunnitellut Irma Okkonen, mukaillen "St. Laurentin erästä uusinta trapetsilinjaista mallia". Graafinen laatikkojakku sopii ehkä pienelle ja sirolle, itse valitsisin mieluummin jotain muuta... Tässä näkyy mielestäni jo tulevan 60-luvun muodin piirteitä.

Hauskaa vapun suunnittelua, lukijat! Ja yksi vinkki turkulaisille, joilta vielä puuttuu vappuasu: ihanainen Retrobot muuttaa myymälänsä Läntiseltä Pitkäkadulta nettiin, ja huomenna sunnuntaina heillä on nollan euron päivä. Kaikki, mikä ei mene nettikauppaan myyntiin, lähtee todellakin ilmaiseksi. Käväiskäähän penkomassa - itse poimin Retrobotin kahden euron päivästä appelsiininväriset nappikorvikset ja mustan 40-50-luvun krimireunaisen talvihatun.

2 kommenttia: