keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Kenkähyllystäni: Kumisaappaat

Kun muutama päivä sitten keskustankin kadut olivat vielä loskaiset, tuskailin jokavuotista tuskaani siitä, mitkä kengät uhraan säiden jumalalle. Kunnes mieheni huomautti, että sulla on niitä kumisaappaita. Eikä näitä muutenkaan pidä väheksyä, alansa muotovalioita nämäkin ovat!

Ensimmäisinä täällä moneen kertaan nähdyt Melissa Ashantit. Ne ansaitsisivat kunnon puhdistuksen, pinta on vähän himmentynyt parhaasta loistostaan. Muotoilu ja käytettävyys hipovat täydellisyyttä, mitä ei uskoisi yhdestä palasta muovaillusta kengästä.


Valitettavasti Ashanteissa on jo korjaamatonkin vika, pieni halkeama etuhalkiossa. Näitä käyttää vielä pitkään, mutta voi olla, että kun näistä aika jättää, hankin uudet samanlaiset. Kaupoista näitä ei enää saa; omanikin tulivat jo aikoinaan eBaysta, mutta siellä näitä edelleen satunnaisesti liikkuu.

Sitten nokialaista muotoilua. Pitkävartisissa kumikalosseissa on rusettiyksityiskohta varressa.


Näitä en vielä ole oikeasti käyttänyt, kalossin ja sisäkengän koron yhteensovittaminen on yllättävän hankalaa. Siitä huolimatta minulla on kahdet kalossit. Näitä matalia en voinut olla ostamatta, kun Uffin alesta halvalla sai. Valmistaja on Suomen Gummitehdas O.Y. Muotoilu viittaa 30-luvulle, vai mitä sanotte?


Nämä punaisetkaan eivät olleet varsinainen järkiostos, mutta kun halvalla jne.


Olen miettinyt, ovatko nämä itse asiassa ratsastussaappaat, mutta katukengiksi ne itselleni hankin. Ostopaikka oli Varissuon Työttömät ry:n kirppis, hinta kolme euroa.

Näitä olen käyttänyt Melissojen jälkeen eniten. Näillä on ryvetty loskassa ja käyty sienimetsässä.


Nokialaiset nämäkin, syntyjään ehkä 80-luvulta. Neutraalin väriset perussaappaat, jotka eivät huuda huomiota, mutta palvelevat hyvin. Nyt, kun taas muistutin itseäni kumisaappaiden monimuotoisuudesta, ei loskakaan ole niin paha tuska!

6 kommenttia:

 1. Elina ei noi punaiset ole ratsastus-saappaat ! Ratsastus-saappaissa on matalampi ja leveämpi korko! Näyttävät ihan kaupunki käyttöön tarkoitetuilta hienon naisen saappailta :)

  VastaaPoista
 2. Okei, no ehkä nekin on sitten jotkut citynokialaiset :)

  VastaaPoista
 3. Voi että sulla on ihania kumisaappaita! Noi punaiset pitkävartiset on aivan upeat samoin kuin nuo mustat pitkävartiset; ovatko ne todella kalosit eli kengän päälle laitettavat? Kuullostaa kätevältä mutta miten toimii oikeasti? Näppärää jos voi rullata kumpparit kassiin tai laukkuun ja tarvittaessa vetäistä kengän päälle. Vihdoinkin saappaita joita kehtaa käyttää hamenkin kanssa!

  VastaaPoista
 4. Mustat pitkävartiset ovat todella kalossit. Vastaavanlaisia olen nähnyt Huuto.netissä myynnissä, tuli vastaan ihan vintage-sanahaulla kenkäosastolla. Itsekään en ole vielä näiden toimivuutta oikeasti kokeillut, kun pitäisi olla oikean muotoinen ja korkuinen kengän korko, jotta kenkä istuisi kalossiin hyvin.

  VastaaPoista
 5. Laitatko jossain vaiheessa kuvaa päivän asusta johon olet onnistuneesti yhdistänyt kumpparit. Tää on ikuisuusongelma - kulkea tuolla loskassa töihin pilaamatta kenkiään. Kumisaappaat on kyllä oiva keksintö, kunhan ovat siedettävän näköiset.

  VastaaPoista
 6. Tässä on pari esimerkkiä Melissa-kengistä mekon kanssa: http://hopeapeili.blogspot.fi/2012/09/tanssimaan-sadesaalla.html ja http://hopeapeili.blogspot.fi/2011/12/heippa-kulttuuripaakaupunkivuosi.html
  Melissat ovat esiintyneetkin täällä monesti, mutta muista ei taidakaan vielä olla asukuvia. Kiitos ideasta, toteutetaan!

  VastaaPoista