maanantai 29. huhtikuuta 2013

Missit, 1962

Etsiessäni vappuaiheita lehtiarkistosta törmäsin Mona Lisan numerossa 4/1962 artikkeliin vuoden Miss Suomi -kisoista. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun missikisat televisioitiin. Missivuosikerta oli hyvä, sillä sekä ykkönen että kakkonen pärjäsivät myös kansainvälisissä koitoksissa, vaikka olivatkin aivan eri tyyppiset kaunottaret.

Miss Suomeksi kruunattiin vaalea (blondattu, kuten juttu kertoi) Kaarina Leskinen, jota kehuttiin suloiseksi, herttaiseksi ja iloisen näköiseksi sekä kaiken päälle vielä Armi Kuuselaa muistuttavaksi. Kakkoseksi tuli Aulikki Järvinen, tumma ja pitkä tyttö, jonka arveltiin menettäneen tuomaripisteitä liiallisen nokkeluutensa ja itsevarmuutensa ansiosta!Näitä kuvia kun katsoo, minusta Aulikki Järvisessä olisi nykyajan standardein selvästi enemmän kansainvälisen kaunottaren aineksia. Hänet valittiin kisassa myös Suomen Neidoksi, ja hän osallistui Miss Universum -kisaan tuloksena toisen perintöprinsessan titteli.

Kaarina Leskinen taas keräsi lähes koko potin kansainvälisissä kisoissa: hänet valittiin Miss Skandinaviaksi, Miss Maailman 1. perintöprinsessaksi ja Miss Euroopan toiseksi perintöprinsessaksi. Tällaista söpöistä Kaarina Leskisen tuotantoa taas löytyi YouTubesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti