torstai 25. huhtikuuta 2013

Muuttumisleikki, 1958

Kauan sitten löysin ja skannasin tänne muuttumisleikkijutun 1950-luvun Viuhka-lehdestä. Nyt, kun etsin keväistä materiaalia lehtiarkistostani, löysin saman sarjan toisen osan! Se, mikä ainakin itseäni näissä viehättää, on tavallinen arkityyli, jota ei kovin helposti tavoita vanhoista lehtijutuista, saati muotikuvista ja muotihistorian kirjoista.

Neiti A tässä on ilmeisesti hiukan jämähtänyt vanhanaikaiseen tyyliin. Kampaus on ennen-kuvassa aika epäkampaus ja vaatevalinnat hyvin konservatiivisia. Huhtikuun 1958 lehdessä A:n vanha tyyli saa kyytiä ja tilalle tulevat vuoden uutuudet kuten 1920-luvun tyyliseksi toisaalla samassa lehdessä kuvattu säkkipuku.


"Klassillinen tummansininen kävelypuku on kieltämättä asiallinen, mutta ei mitenkään tuo esille neiti A:n parhaita puolia: hoikkaa lantiota, pitkiä, siroja sääriä, hyvää ryhtiä ja lämpimiä värejä."


"Neiti A:n tyylin todettiin olevan reipas, elegantti, mutta kuitenkin naisellinen. Ruusukkeita, rypytyksiä ja kaikkea pikkusievää hänen tulee varoa kuin ruttoa, samoin kuin miesmäistä suoraviivaisuutta, joka puolestaan saa hänet vaikuttamaan turhan kovalta."


Väreinä mainitaan harmaanvihreä, tummansininen, osterinvärinen, ruusunpunainen, siniharmaa ja valkohiekka. Ei mitenkään räiskyviä sävyjä, nykymuuttumisleikissä tumma neiti A saattaisi hyvinkin saada tropiikin värejä käytettäväkseen.

Oma suosikkini A:n asuista on pusero-hameyhdistelmä pilkullisella yläosalla ja ballerinoilla. Mikä on sinun suosikkisi?

2 kommenttia:

  1. Hauskka, että jo tuolloin on ollut näitä muuttumisleikkejä :) Täytyy kallistua samaan kuin sinäkin, se on eniten mieleeni .

    VastaaPoista
  2. Joo, kokonainen sarja! Toivottavasti löydän vielä lisää tämän sarjan osia.

    VastaaPoista