lauantai 12. tammikuuta 2013

Pilkkuhame ja rusetti

Aavistukseni piti paikkansa, ompeluinto jatkui. Nyt neulan alle pääsi pilkullinen hiukan joustava polyesterkangas, olisikohan jonkinlainen crimplene. Sen kanssa kävi klassisesti - piti tulla mekko, tulikin hame, kun arvioin määrän päin seiniä. Sain kuitenkin kokeiltua Gertien ompelukirjan kotelomekon kaavaa edes puoliksi.


Kangas maksoi viisikymmentä senttiä jollain kirppiksellä. Harmi kyllä osoittautui, että se ei ole paras mahdollinen kotelohameen materiaali - emme onnistuneet pyydystämään hametta rypyttömänä yhteenkään kuvaan. Lisäksi vaalea kangas kuultaa läpi, ja jopa alushameen helma, jossa on vaalea neutraali väri eikä pitsejä tai röyhelöä, erottuu. Hame on kuitenkin sekä söpö että mukava päällä, joten idea on kehittelemisen arvoinen, ja tätäkin versiota aion käyttää kotivaatteena. Yleensä vieroksumani collegekangas voisi olla parempi vaihtoehto.

Rusetti löytyi tilpehöörilaatikosta, kun etsin vetoketjua. Värit sopivat toisiinsa, ja vaalea niukkalinjainen vaate tuntui muutenkin kaipaavan juuri tällaista yksityiskohtaa.

(piti ensin poistaa tuo telkkari taustalta, mutta sehän on oikeastaan aika hieno)

Ostin pari tällaista aikoja sitten kirppikseltä ajatellen, että ruseteille on aina käyttöä. Materiaalista päätellen rusetti on ollut joskus hatun koristeena. Nyt pitäisi vielä keksiä, miten nuo nauhanpäät päätellään siististi.

2 kommenttia:

  1. Ehkä hame tarvitsisi vuoren? Ei kuultaisi läpi ja istuisi paremmin kenties ....mä aloin ompelee vanhoista verhoista kukka mekkoa ...se on varmaan kun kevät tulee saa ompelu inspiraation!

    VastaaPoista
  2. Kevättä odotellessa! Levensin tuota sentin verran lantiolta, mutta sekään ei ratkaissut vekkiongelmaa. Olisiko vuoritus sitten erillistä alushametta tukevampi ratkaisu? Pitää katsoa, löytyisikö sopivaa vuorikangasta kaapista.

    VastaaPoista