keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kolmikulmainen pöytä

Teemme harvoin huonekaluheräteostoksia, mutta joulun alla oli Ekotorilla jotain todella yllättävää, joka sai sydämen läpättämään. Kolmikulmainen sohvapöytä, ilmiselvästi 50-luvulta! Näitä ei näe usein. Kunto ei ole täydellinen, mutta niin hyvä, että päätimme raahata pöydän ruuhkabussissa kotiin. Kuski ei sanonut mitään, ehkä hänkin ymmärsi, miksi pöytä oli pakko ostaa.


Vaikka ruokapöytä palautettiin jo salin puolelta tavalliselle paikalleen keittiöön, on olohuoneessa yhä joulukuusen takia poikkeusjärjestys. Kolmikulma ei siis vielä ole löytänyt paikkaansa. Voi olla, että se asetellaan takana näkyvien nojatuolien väliin, mutta tiedossa voi olla pitkäkin jakso huonekalujen järjestyksen säätelyä.

Pöydällä seisova taivaallinen sotaväki on osa uuden kokoelman alkua.


Olen ihaillut Etsyssä mid-century modern -tyylisiä enkeleitä, mutta ei näköjään tarvitse ostaa kalliilla kaukaa - kotimaisilla kirppiksilläkin tärppää. Näistä toinen tuli Ekotorilta yhdessä pöydän kanssa ja toinen muistaakseni viereiseltä Pelastusarmeijalta.

6 kommenttia:

 1. Hieno löytö! Meillä on tuollainen samanlainen mustana. Se on miehen äidin poikamiestyttöboxin kalustoa juurikin 50-luvulta.
  Pöytä on seilannut meillä varaston, työhuoneen ja olkkarin väliä. Välillä se on ollut niin maalaus-, jalkojen lyhennys- kuin hävitysuhankin alaisena. Onneksi olemme hillineet itseämme, nyt sen muotokieli (ja väri) miellyttää taas silmää.

  VastaaPoista
 2. Hieno löytö! Jos viel hinta oli kohdillaan! Mulla on myös tollainen mutta ilman tota muovipintaa...se yhä odottaa kellarissa hiomista ja uudelleen lakkausta!

  VastaaPoista
 3. Hieno pöytä kertakaikkiaan! Minua kiinnostaisi mistä olet hankkinut tuon maton mikä on pöydän alla?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anonyymi! Matto on tullut meille vähän erikoisempaa reittiä - ostimme sen edellisen asuntomme mukana. Voi olla että se oli hankittu sinne jo talon valmistumisen aikaan 1957, kun ne edelliset asukkaat muuttivat sisään, siitä ei ole tarkkaa tietoa kenelläkään.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vastauksestasi, hieno on mattokin :)

  VastaaPoista