keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Pilkkuja työasussa

Vintagevaihtoehto tavallisen työpäivän asuksi voi näyttää esimerkiksi tältä: 60-luvun hengessä lyhyttä, hieman söpöilevää tyttötyyliä pastellisävyissä ja pilkkukuvioissa.


Aamuyhdeksän haastattelusta konepajalta kotiin tultua; hameen helma on matkalla näköjään sen verran rypistynyt, että vuori näkyy. Keväänvihreä takki, parin vuoden takainen Huuto.net -löytö, pelastaa onneksi paljon! Kengät ovat perusavokkaat, jotka varustin hameen polka dot -kuosia jatkavilla soljilla.


Sisältä näyttää tältä. Tukka on kolmen minuutin suttunutturalla (panta piilottaa kampauksen puutteita).


Työtilanteissa en erityisesti peittele tyyliäni, mutta käytän tietysti harkintaa. Jätän saumasukat, voimakkaat silmänrajaukset ja muut näyttävät elementit pois silloin, kun on tarkoitus kuunnella eikä näkyä. Jos keikka on ulkona, kengät tietysti pitää valita sen mukaan ja joskus hameenhelmankin malli, jos tiedossa on harppomista.

Erityisen vaikeissa töissä vaatteiden on oltava varmat: lempimekko (tai lempipusero ja -hame) ja lempikengät ovat hyvä valinta, jos ne muuten tyyliltään käyvät. Näillä keinoilla vintageharrastaja on pärjännyt monenlaisissa töissä sienimetsäreportaaseista pääjohtajahaastatteluihin jo yli vuosikymmenen!

2 kommenttia:

  1. Olet kyllä tyylin ja asuyhdistelmien mestari... Viehättävä kokonaisuus!

    VastaaPoista