keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Minttua ja muuta vihreää

Vaatekaappiini on kertynyt ihmeen paljon sortseja kuluneen vuoden mittaan. Viimeksi Uffin alesta ostin pepitaruudulliset housut, joista pätkäisin sortsit. Olen jo kovasti halunnut käyttää niitä, mutta valitettavasti kesä ei juuri nyt anna parastaan - joten pepita sai parikseen mintunväriset sukkahousut ja puolihihaisen neulepaidan. Ja jotta teineily olisi täydellistä, kaivoin kaapista vyyhdin pippurihelmiä ja vedin ne kaulaan ja solmuun.

(anteeksi tuo ilme, en ole kiukkuinen vaan häikäisee taas!)

Tässä asussa on aika vähän varsinaista vintagea - lähes kaikki on uustuotantoa ja Uffilta minulle kotiutunutta. Sortsit eivät ehkä ole se ilmeisin vintagevaate, mutta on näitä nähty vuosikymmenten mittaan, kuten tässä Carole Lombardilla jossain 1930-40-luvulla:

(kuva skannattu espanjankielisestä Muodin vuosikymmenet -kuvapokkarista, ei tarkempaa lähdettä)

Itse haluaisin ainakin valkoiset korkeavyötäröiset sortsit kesäpuvustooni. Kankaat olen ostanut ja kaavan löytänyt, mutta saa nähdä, ehdinkö ommella ennen ensimmäistä kesäreissua jo parin viikon kuluttua.

Tukka on tänään mallia Veronica Lake. Se syntyy niin, että kiharretaan piippaussaksilla (varmaan myös sellainen kiharruspuikko käy) hiuksen puolivälistä latvaan ja harjataan varovasti auki, sitten vähän lakkaa ja kiiltosuihketta päälle. Helpompi kuin arvelin, eikä edes mennyt pahasti sekaisin ulkona tuulessa vaikka sen takia otettiin varalta sisäkuva ennen puistoon lähtöä.


Ja kumma kun amatöörimalli näyttää järkevältä vain silloin, kun kuva syntyy vahingossa:


ps. Tiedän sen perussäännön, että mitä lyhyempi helma (tässä tapauksessa lahje), sitä matalammat korot, mutta kun niin kovasti halusin nuo valkoiset kengät mintunvihreän pariksi! Jos lähtisin tästä edes torille, vaihtaisinkin ballerinoihin, mutta tällaisenahan minut näkee vain perhe, niin ja tietysti te, arvoisa Internet.


5 kommenttia:

 1. Voi taivas! Tuo eka kuva on aivan täydellinen! Niin makia!

  VastaaPoista
 2. Hy sweetie! Lovely post! Check my blog and tell me if you wanna follow each other?!:X

  FashionSpot.ro

  VastaaPoista
 3. Onnistunut, kaunis asu! Voi kun säät lämpenisivät tästä tämänkin päiväisestä edes hiukkasen! Tuntuu, että olisi siirrytty suoraan syksyyn..

  VastaaPoista
 4. Suvivirttä laulaessa päivällä ei tosiaan siunaustaan suonut lämpö auringon... (se osa lapsen kevätjuhlaa oli ulkona vaakasuorassa sateessa ja tuulessa)

  VastaaPoista