sunnuntai 27. toukokuuta 2012

"Keväällä kaipaa jotakin kirjavaa", 1938

Appeni, kirjamies, toi lahjaksi Hopeapeilin sidotun vuosikerran 1938. Hieno valinta! Toukokuussa muotijuttu tarjoili kirjavia kuoseja. Sääli, että värit eivät näy, mutta musta-valkoista ja sini-valkoista on kuoseissa kuvatekstien mukaan. "Nyt pitää olla yllänne painettua kirjavaa kangasta jossakin muodossa." Ei käy vastaan sanominen!(Kuvien sävyero muuten johtuu siitä, että toinen - kellastunut - skannattiin väreissä, toinen mustavalkoisena.)

Sini-musta-valkoista on havaittavissa tänäkin keväänä, eräässäkin mekkorekissä. Yllättävää - vielä pari vuotta sitten en käyttänyt juuri lainkaan sinistä.


Tänään oli päällä kuitenkin tällaista kuosia, näin iltasella jo vähän reissussa rypistyneenä.


3 kommenttia:

  1. Tuota (tumman)sinistä tulee kyllä paljon vastaan vanhoja vaatteita etsiessä. Tyylikäs väri toki, joskus vaan vähän tylsä.

    Kiitos muuten hyvin sujuneista kenkäkaupoista, ovat sopeutuneet hyvin kaveriensa viereen. Ostin sinulta siis ne mustat Juhani Palmroth-remmikengät.

    Olin kirppiksillä tänään kiertelemässä ja ajattelin vinkata Mimmin kirppiksellä löytyneistä Hopeapeileistä kevät-kesä 1954, jos ne sinulta vielä puuttuvat (3,50 e/kpl). Samaan hintaan oli Eevoja 50-luvun alusta. Olivat heti itsepalvelupuolelle astuttaessa valkoisessa päätyhyllyssä. Houkutti itseäkin ostaa mutta eiköhän ole parasta jättää uusi keräilykohde aloittamatta!

    VastaaPoista
  2. Aa! Kiva että kengät pääsivät hyvään kotiin. Mimmin kirppiksellä en olekaan käynyt pitkään aikaan, ehkä joskus lähiaikoina pyöräilen sinne, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista