torstai 1. joulukuuta 2016

Olisiko tämä eräänlainen joulukalenteri?

Hyvää joulukuuta, lukijat! Tänään avattiin ensimmäiset kalenterinluukut, ja Hopeapeilin joulukin ilmestyi nettikauppaan, jee! Vinkki: jos haluat tilata kirjan joululahjaksi, toimi ajoissa, koska toimitusaika on tarvepainatteissa pitkänlainen. Nyt kirja vielä ehtii hyvin jouluksi, ja toivottavasti moni teistä innostuu tilaamaan sen.

Jos tarkkoja ollaan, meillä avattiin ensimmäiset kalenteriluukut eilen illalla. Pikku L kiinnostui kovasti kalentereista, ja hänen oma Myyränsä piti nostaa kätösten ulottumattomiin. SPR:n kauniista metsäneläinkalenterista pikku kätöset ehtivät tarkistaa alareunan luukkujen sisällön, ja koska luukusta 11 paljastui kissan kuva, veikkaan, ettei kyseinen luukku enää kiinni pysy...


Blogin puolella on ollut syksyn mittaan hiljaista, mutta nyt, kun kirja on saateltu turvallisesti maailmalle, haluan tuoda taas tänne elämää. En järjestä teemallista joulukalenteria, mutta aion julkaista jotain joka päivä jouluun saakka - jouluista tai ei!

Joulukuun ensimmäisen kunniaksi pieni sävytetty asetelma. Olemme alkaneet hankkia kivaa vanhaa keramiikkaa silloin, kun sopivia esineitä on vastaan tullut sopuhintaan. Tämä musta norjalainen vaasi sai eilen muuttaa joulukuusen tieltä olohuoneesta makuuhuoneeseen, ja kuinka ollakaan, sehän sopii sekä väreiltään että hengeltään vanhojen kosmetiikkapullojen seuraan! Sinikorkkinen on hajuvesipullo, takana oleva Shalimar-pullo on roskalavalöytö ja etualalla oleva kasvovesipullo tuli kaupan päälle tämän asunnon mukana. Pitäisikö alle vielä asetella pitsiliina tai muu söpöstelevä alusta?


6 kommenttia:

 1. Minusta tuo metsäaiheinen kalenteri on kyllä kaunis ja tykkään enemmän tuollaisista ihan perinteisistä muutenkin. Lapsilla tietysti on ne suklaat mielessä ja valitsivat sellaiset kalenterit. Tosin en kyllä kaupassa nähnytkään yhtään kuvakalenteria...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäaiheinen on SPR:n ja meistäkin tosi kaunis. Lapsi myös katseli sitä hartaasti. Meillä eletään tällaista välivaihetta, kun pienempi ei vielä osaa pyytää suklaa- tai tavarakalentereita ja isompi on kasvanut niistä ulos. Kuvakalentereita kannattaa kysyä kirjakaupoista, Myyrä löytyi ihan Suomalaisesta kirjakaupasta.

   Poista
 2. Kiitos Elina, kävin tilaamassa kirjan. Tein siitä myös hankintaehdotuksen kirjastoon, mutta voi olla että tällaiset kausikirjat eivät ole ostoslistan kärkipäässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu! Tuohon kausiasiaan sanoi yksi tuttu kirjastoihminen, että kirjastossa ajatellaan myös eteenpäin: ensi joulukaudella tätä kirjaa lainataan taas :) Toivon, että näin on!

   Poista
 3. Laittaisin sen pitsiliinan, kuuluu ajan henkeen.
  Onnea kirjan johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensimmäistä pientä painosta piti itse asiassa jo tilata vähän lisää...

   Poista