perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulukuusi ja kimaltava puku

Ollaan jo olennaisen äärellä, kun joulukuusi tuodaan sisään. Meille se tuli eilen, tuoksuva kotimainen kauppatorilta, kapea mutta tuuhea, kuten kerrostalossa pitääkin. Kuorrutin sen mielestäni ihan sopivalla määrällä kaikkea kimaltavaa, ja joulutervehdyskuvaan piti tietysti valita puku, joka myös kimaltelee.


Puku on 1960-luvun lureksimekko, jonka sain vuosia sitten ja muokkasin hiukan. Jostain syystä se on ollut pitkään kaapissa, vaikka materiaali on sopivan överi talven juhliin (kuvissa se häviää joulukuuselle, valitettavasti). Tällä kuvalla pääsen varmasti mukaan, kun tulevaisuudessa tehdään tällaista kuvakoostetta, enkö pääsekin?

Kuusessa on saumapalloja, käpyjä, lamettaa ja kapeita 1970-luvun köynnöksiä. Minun ei todellakaan tarvinnut koristella kuusta yksin. Pikku apulainen ja kissa ovat molemmat suhtautuneet kuuseen hyvin rauhallisesti, toistaiseksi yhtään koristetta ei ole tuhottu tai edes pudotettu. Harkinnan jälkeen jätin lasiset kuitenkin tänäkin vuonna ripustamatta.


Nappasin vielä muutaman koristekuvan vähän aikaa sitten esittelemieni vanhanaikaisten koristeasetelmajoulukorttien hengessä. Minun silmäni lepää näissä.

Kukkuu!


Hopeapeili toivottaa lukijoille miellyttävää ja rauhallista joulua!

16 kommenttia:

 1. Voi ihanaa, juuri tuollaisia palloja meilläkin oli lapsuuden kodissa. Ihan herkistyin, kun näin ne täällä!
  Meko on upea, upea olet sinäkin. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 2. Teidän kuusi on aivan ihana. Lähikuvat koristeita ovat parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lamettaa olisi voinut vähän enemmänkin olla...

   Poista
 3. Upea puku ja taas niin kaunis kuva sinusta <3
  Kuusi on kaunis ja niin nostalginen :)

  VastaaPoista
 4. Lapsuudesta tuttuja koristeita teillä. Säihkettä on jouluun sopivasti tuossa puvussasi. Hyvää tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos joulujuoma vinkistä aikaisempien vuosien joulupostauksessa. Blogisi innoittamana laitan jouluisin nykisin ainakin kerran munatotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Meillä ei tänä vuonna sitä olekaan nautittu paitsi joulukirjan kuvausten yhteydessä.

   Poista
 6. Ihania kuvia, ja kun klikkasin kuusikuviin ja keski-ikäisiin naisiin, repesin��. Ihailen sun tyyliä, se on niin linjassa teidän kotinne kanssa. Terv mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mainio kuvakooste kyllä :) Kiitos kiitoksista!

   Poista
 7. Aivan ihana kuusi ja sen koristeet! Pukusi on myös todella kaunis :)

  VastaaPoista
 8. Tutun näköinen kuusenkoriste tuo vihreä-valkoinen pallo. Vanhempani ovat ostaneet samanlaisen vuonna 1968 ja siitä asti se on roikkunut joka joulu kuusessa. Matkan varrella saanut muutamat kolhun pintaansa. Oli hauska huomata, että sellainen löytyy muiltakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat minusta erityisen ihania, mutta valitettavasti usein tuo huurrepinta on kärsinyt, kuten kuvanikin pallossa. Näitä on tehty sinisinä, punaisina, hopeisina ja kullanvärisinä myös - pinkkiä en ole koskaan tavannut, mutta ehkä sellainenkin on!

   Poista