perjantai 30. joulukuuta 2016

Joulua verholistoja myöten

Mitä, pakkaako joku jo joulukoristeita pois? Joulutekstiilit lähtivät meilläkin pöydiltä pesukoneeseen tänään, mutta muut jutut saavat pysyä niin kauan kuin kuusessa voimia riittää. Näyttää siltä, että tämänvuotinen kuusi on hyvä yksilö, joka edelleen juo vettä ihan kunnolla eikä juuri varistele, vaikka kissa kulkeekin sen takaa kiinnostavaa lymyilyreittiä ja hipoo samalla alaoksia.

Vähän ennen kuin kuusi tuli, mietin, mihin muualle kuin siihen voisin joulupalloja ripustaa. Lasipurkissa ja keramiikkakulhossa niitä on muutamia, mutta entäs muuta? Päätin kokeilla pallojen ripustamista verholistaan kaksipuolisella teipillä. Olohuoneeseen valikoitui hopeanvärisiä erikokoisia saumapalloja.


Olohuoneen asetelma on jo hiukan kärsinyt, sillä pallojen väleihin ripustamani sipulikoristeet eivät kaikki suostuneet pysymään paikoillaan. Suurin pallokin on tipahtanut ripustuskorkeudesta alaspäin, mutta olen antanut sen olla noin, koska asetelma on muutenkin melko orgaanisesti muodostunut.

Keittiöön taas valitsin punaiset pallot, jotka ripustin tasaisin välein ja vuorotellen suuremmat ylemmäs, pienemmät alemmas. Punainen on minusta vähän vaikea sisustusväri, mutta keittiön jokakaudenverhot ovat punavalkoista pilkkua, joten päätin sijoittaa punaiset koristeet tänne.


Olen pitänyt näistä asetelmista. Taapero ei pääse niihin käsiksi eikä kissakaan (tosin molemmat ovat antaneet kuusenkin olla rauhassa). Ne eivät vie pöytä- tai seinätilaa ja näkyvät paitsi kaikkialle huoneessa, hauskasti myös kadulle, jos joku muukin harrastaa toisten ihmisten joulukoristusten vakoilua ohi kulkiessaan. Pääsevät jatkoon ensi vuonna - vai mitä mieltä olette?

7 kommenttia:

 1. Ei todellakaan ole korjattu pois. Pidän koristeista niin paljon että usein ne jäävät paikoilleen vielä loppiaisen jälkeenkin. Meillä kun on aina muovikuusi niin ei tarvitse edes miettiä kuusen varisemista mutta jos olisi elävä kuusi niin sitten korjaisin pois sitten kun kuusi lähtee. Upea muuten tuo teidän olohuoneen ornamenttikoriste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verholistaa ilmeisesti tarkoitat? Siitä oli museokin kiinnostunut aikoinaan, kun tämä asunto oli myynnissä, mutta sitä ei kuulemma pystytty irrottamaan ehjänä - joten sai jäädä meidän iloksemme.

   Poista
  2. Ahaa se on kiinteänä verholistassa. Ajattelin että olette itse lisänneet sen verholistan päälle. Erikoinen ja hauska yksityiskohta.

   Poista
 2. Ehdottomasti jatkoon ensi vuonna, kiva idea! Itse olen kiinnostunut kaikenlaisista, uusista koristeluideoista, jotka eivät vie pöytätilaa.

  PS. Meiltä lähtee kuusi vasta nuuttina. ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä lähtee huomenna, nyt se on alkanut varista :(

   Poista
 3. Rakastan joulua ja sen tuomaa ainutlaatuista ja lämmintä tunnelmaa. Aito joulukuusi, tontut ja muut jouluiset koristeet saavat olla paikoillaan ainakin loppiaiseen, ehkä jopa Nuuttiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkää ikää kuusellesi ja nauti joulutunnelmasta! :)

   Poista