maanantai 1. helmikuuta 2016

Kassikoukkurattaat

Lastenvaunumme hajosivat, ne ihanat ruskeat tekonahkaiset. Meidän taloudessa se on auton hajoamiseen verrattavissa oleva hankaluus - kömpelöillä matkarattailla ei ole kiva ajaa enempää kuin on aivan pakko. Olin varma, ettei meille löydy toisia vintagerattaita; tarjontaa on pikkuvauvojen maattavista vaunuista, ei niinkään isompien istuttavista rattaista.

Mutta kuinkas kävikään? Huuto.netissä oli ihan tässä kaupungissa myynnissä 1970-luvun yhdistelmä-Briot, ja kiitos pakettiauton omistavan myyjän saimme uudet vaunut kotiovelle puolessatoista vuorokaudessa siitä, kun edelliset olivat hajonneet.


Näissä on oikein kassikoukut! Noihin kai kuuluisi ripustaa sellainen verkkopussi, mutta käsilaukkukin kiikkuu kyydissä kivasti. Pikku L:kin hyväksyy.

6 kommenttia:

 1. No, olipa löytö! Ja vielä kaupan päälle nopea toimitus:) Kassikoukut oli kyllä kätevät käytössä aikanaan. Välillä roikotin siinä kassia ja oli meillä välillä verkkokin käytössä, joka omilla kiinnikkeillään laitettiin aisaan kiinni. Nykyvaunut ja -rattaat on varmaan monilta ominaisuuksiltaan kätevämpiä kuin entisajan mallit, mutta minusta niissä on monesti tavaratilat surkeat. Ihan pienet korit, johon hädin tuskin mahtuu yksi kauppakassi ja eipä taida mitään kassikoukkujakaan olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässäkin on matalampi tuo vaunujen alinen tila verrattuna niihin meidän hajonneisiin. Siellä kuljetti tyyliin kaksi täyttä kauppakassia eikä tehnyt heikkoakaan... tai no, miksiköhän pyörä hajosi alta...

   Poista
 2. Oi, minun aitini karrasi tummanvihreissa versioissa 11 lasta 20 vuoden ajan! Ja nyt lastenlapsia. Todellakin maksaneet itsensa takaisin ne kiesit. Laukkukoukut oli meilla sormikoukkuja, joista piti pitaa kiinni silloin harvoin, kun vastaan tuli auto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monikäyttöinen koukku! Tiedätkö, koska ne rattaat teidän perheeseen ostettiin? Mietin vain, löytyisikö näille suurin piirtein vuosimallia.

   Poista
 3. voi ei meillä taitaa kotona vanhemmilla olla tuollaiset rattaat varastossa aivan tyhjänpanttina äiti säästäny kaiken jopa ne ihanat vauvvojen vaatteet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on säästänyt, nehän ovat suosittuja nykyisin :)

   Poista