keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Hiukan luonnonkosmetiikkakokemuksia eikä kovin hyviä


Joku saattaa muistaa, että syksyllä sain allergisen reaktion jostain käyttämästäni kosmetiikkatuotteesta. Epäilin tuolloin jotain silmien alueella käytettävää tuotetta, sillä sieltä reaktio lähti leviämään. Päätin siis vaihtaa ripsiväriä ja rajausväriä, mikä suretti kovasti. Käyttämäni kakkumainen rajausväri oli nimittäin loistava tuote.

Minulle suositeltiin monen muun ohella Benecosin tuotteita, ja ostin niitä, koska niitä oli Ruohonjuuressa tarjolla ja varsin edulliseen hintaan. Olen nyt käyttänyt Benecosin ripsi- ja rajausväriä kolmisen kuukautta ja melko satunnaisesti, sillä käytännön syistä en läheskään joka päivä ehdi meikata edes tämän verran. Valitettavasti en ole ollut ihan tyytyväinen ostoksiini.

Olin kai liian tottunut käyttämääni taivuttava-tuuhentava-pidentävään markettiripsiväriin, koska ensivaikutelma tästä tuotteesta oli ihmetys, mihin juuri levittämäni väri oikein katosi. Lisäsin toisen kerroksen ja kolmannenkin ja käytin ripsentaivuttajaa, mutta en silti saanut kunnollista volyymia ripsiin - en tiedä, onko se harjan vai itse värin ongelma. Minusta ei kuitenkaan ole oikein järkeä käyttää ripsiväriä, jos mistään ei huomaa, että on käyttänyt ripsiväriä, ja varmasti olette samaa mieltä.

Rajausvärin ongelma taas on tussimainen kärki, jolla en osaa tehdä kapeaa ja siistiä rajausta. Käytin ennen sivellintä, ja aion piakkoin kokeilla, saisinko sillä kaivetuksi väriä tuolta putkilosta ja seuraisiko siitä kaipaamani nätti ja kapea arkirajaus. Tietääkö joku, onko olemassa kakkumaista luomurajausväriä?

Benecosin tuotteet ovat täyttäneet loistavasti tehtävänsä siinä, että ne eivät ole aiheuttaneet vähäisintäkään allergista reaktiota kasvoihini. Viime kosmetiikkapohdinnan jälkeen olen pari kertaa saanut jonkinlaisen lievemmän reaktion, ja molempien aiheuttajaksi epäilen meikkivoidetta tai huonosti puhdistettua meikkisientä. Meikkivoiteina on ollut Lumenen ja Maybellinen tuotteita, jotka luonnollisesti ovat lentäneet roskiin reaktion tuotettuaan, mutta käytän meikkivoidetta niin harvakseltaan, että luonnonkosmetiikka on vielä testaamatta. Suosituksia tästäkin otetaan vastaan!

Ps. Ei olisi pitänyt puhua arvonnasta mitään, koska lukijamäärä on viime kirjoitukseni jälkeen elänyt, tällä kertaa alaspäin. Odottelemme taas trendin kääntymistä nousuun.

8 kommenttia:

 1. Harmi, että nämä luonnonkosmetiikkatuotteet eivät ole toimineet. Katselin Ruohonjuuressa tuota Benecosin rajausväriä ja päädyin Laveran tussiin, vaikka se vähän kalliimpi olikin, koska sen kärki on huomattavasti terävämpi ja sivellinmäisempi. Jos Lavera muuten sopii, suosittelen testaamaan tuota toista. Ripsiväristä mulla on samaisen Benecosin eri mallinen yksilö ja tuntuu, että siitä väriä on saanut ripsiin. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin tehoton ripsari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ehkä ole, eikä turhempaa! Kiitos rajausvärivinkistä; kokeilen Laveraa, jos ei Benecos asetu edes kunnon siveltimellä.

   Poista
 2. Luonnonkosmetiikan ripsareista lempparini on Zuiin volume -maskara! Laittamalla useamman kerroksen saa näyttävyyttä (tuuheutta ja pituutta) eikä lähde valumaan pienessä sateessakaan. Harja on aika iso mikä vaatii totuttelua ja hinta on aika tyyris (n.29e) mutta ehdottomasti hintansa väärti. Tätä saa kans Ruohonjuuresta nykyään :-) huipputuote mun mielestä!

  Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä merkkiä viimeksikin joku suositteli, pitää katsastaa! Kiva jos saa Ruohonjuuresta, se on minulle helposti saavutettava paikka.

   Poista
 3. Ei luonnollista, mutta ei aiheuta ainakaan minulle, atoopikolle oireita: Clinique ja Isa Dora. Olen tyytyväinen näyttävyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cliniqueta kehui joku FB:nkin puolella. Harkintaan.

   Poista
 4. Tämä on ollut mulla ihana luomumeikkivoide:
  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/ostolakossa/loistava-kaikin-tavoin-luonnollinen/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Meikkivoiderintamalla onkin sitten tämän kirjoituksen tapahtunut taas huonoa, kokeilemani (onneksi ilmaisena näytteenä saatu) Cliniquen bb-voide teki kasvoille reaktion. Siitä on kolme päivää, ja vieläkin kutisee :(

   Poista