lauantai 27. helmikuuta 2016

Paljettineule eli pieni ajatus kakkoslaatuisesta kirppistavarasta


Tässä on uusi neulepuseroni, jonka ostin vastikään Uffilta. Se on miellyttävää pehmeää villaa ja kauniisti kirjailtu, kotoisin 80-luvulta, jolloin lepakkohihat viimeksi olivat kova juttu. Sovittaessani huomasin vaatteessa vian: alimmaisen helmikiemuran kohdalla on pari pientä reikää. (Kuvassa neuleen alla on pala punaista kangasta havainnollisuuden vuoksi.)


Päätin korjata reiät ja pyysin vaatteesta alennusta, jonka sain. Uff on niitä harvoja kirpputoreja, jotka luokittelevat pikkuvikaiset vaatteet kakkoslaaduksi eivätkä heitä niitä pois, ja jos jokin vika jää hinnoittelijalta huomaamatta, kakkosluokitus syntyy kyllä kassallakin. Näin pitäisi kaikkialla toimia etenkin, kun kyseessä on erikoinen ja vanha vaate.

Oli siis vain tuuria, että tämä kaunis neule ei ollut päätynyt roskiin. Kirjontakuvioihin on käytetty paljon työaikaa, ja itse kirjonnat - paljetteja, helmiä, lasisia putkihelmiä - olivat täysin ehjät. En ikimaailmassa osaisi tai jaksaisi tehdä mitään tällaista itse, enkä usko, että kovin moni muukaan. Monella kirpputorilla neuleeni olisi kuitenkin heitetty kaatopaikkakuormaan, sillä sehän oli rikkinäinen eikä sellaista kukaan osta.

Jaa ei vai? Eikä se enää edes ole rikkinäinen.


8 kommenttia:

 1. Olen tismalleen samaa mieltä! On aivan käsittämätöntä tuhlausta heittää menemään laadukasta vaattetta jos siinä on vain joku pikkuvika jonka voi korjata.
  Ja hyvää työtä korjauksen kanssa. Kirjailujen sekaan korjaukset häivyttyvät hienosti. Itse tykkään monesti jopa lisätä vaatteeseen kirjailua jos on paikattavaa ja korjattu kohta pitää piilottaa jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itse tosin mietin, että korjaus meni vähän sinne päin, mutta että se kyllä maastoutuu kuvioiden sekaan...

   Poista
  2. Ei neuleita oikein paljon tuon paremmin pysty korjaamaan, etenkin jos ovat todella ohuella langalla neulottuja ja lankoja on useammasta kohtaa poikki kuten tässä.
   Monesti suurin ongelma on löytää täsmälleen sopivansävyistä tai paksuista lankaa. Minusta tämä onnistui oikein hyvin. Jos nyt vielä enemmän alkaisi sitä häivyttelemään tuonne kirjailujen sekaan niin muutaman pyöreän hopeahelmen voisi ommella tuohon päälle, samaan tapaan kuin niitä on siroteltu tuohon vasemmalle puolen kuviota.

   Poista
  3. Tein tämän valkoisella ompelulangalla, neulelankoja kun ei tästä taloudesta juurikaan löydy. Mutta hyvä, jos taitavamman silmiin näyttää hyvältä :)

   Poista
 2. Kiva löytö. Löysin joku aika sitten punaisen helmikirjaillun neulepuseron hyväntekeväisyys kirppikseltä 3 euron hintaan. Sopii jouluun hyvin väriltään ja jouluna ei haittaa, jos kirjailut on runsaat.

  VastaaPoista
 3. Kiva löytö ja kyllä villa on aina villaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo, ja jos on koille maistunut hiukan, pakastimen kautta käyttämällä kannattaa aloittaa.

   Poista