perjantai 31. heinäkuuta 2015

Äitileluja


Äitilelulla tarkoitetaan lelua, joka näyttää hauskalta tai tyylikkäältä hyllyllä, mutta jolla lapsi ei tosiasiassa leiki. Meillekin näitä on kertynyt jo jonkin verran - ei tosin kalliista putiikeista hankittuja, vaan kirpputoreilta löytyneitä muovihärveleitä, joiden materiaalit ja tekotavat eivät ehkä ihan vastaa nykyisiä lelujen turvallisuusstandardeja. Punainen rullaheppa on ollut meillä jo esikoisen pikkulapsiaikoina, vedettävä veturi ja Muksis-hahmo löytyivät tämän viikon kirpputorikierrokselta Salon ja Forssan seudulta. Kolmikko tarkkailee maailmaa kesäkodin ikkunalaudalla.

4 kommenttia:

 1. En ole nimitystä äitilelu ennen kuullut, mutta taitaahan niitä meilläkin olla ;)
  Hauskat kirkasväriset esineet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä vain aloin miettiä, haalistuvatko tuossa aamuauringon puolella. Ehkä siirrän sittenkin hyllyyn...

   Poista
 2. Hauskoja vanhoja leluja! Meilläkin taitaa löytyä noita äitileluja...tuollaista pyörillä kulkevaa heppaa en taitaisi enää uskaltaa antaakaan,siitä nimittäin meillä irtosi pyörät ja mikäs paljastui,terävä metallipiikki! Koriste nyt mikä koriste, ajan saatossa kovissa leikeisää ilmeisesti kärisnyt kirppilöytö oli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri jotain tällaista pelkään, samoin metallinasta veturin kyljessä arveluttaa. Mutta nostetaan ylähyllylle siksi aikaa kun vauva yltää ikkunalaudalle, muttei vielä usko varoituksia ja kieltoja.

   Poista