keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Dyykkipäivä

Hyvät kirppislöydöt ovat hieno juttu, mutta aivan erityiset kiksit saa siitä, kun roskiksessa pilkottaa jotain kiinnostavaa. Tänään kävi pitkästä aikaa niin. Ensin aamulla osui kaatopaikkajätteestä silmään vanha, seinään kiinnitettävä puhelinpöytä ja sulaketaulun peitteeksi nikkaroitu kaappi samalta ajalta. Tästä saattoi jo aavistella, että jossain on meneillään pitkään asutun asunnon tyhjennys. Iltapäivällä sekajätteessä olikin pari jätesäkkiä, joiden sisään kannatti katsoa.


Sekalainen, mutta kiinnostava saalis! Ei mitään suorastaan välttämätöntä, mutta monta asiaa, joiden paikka on jokin aivan muu kuin roskis. Tuolille (joka on oma vanha, tosin muistaakseni sekin vuosia sitten dyykattu) kokosin naisellista esineistöä.


Pinkki olkihattu saattaa olla liian taittunut päästäkseen käyttöön, mutta alusasu on siisti. Hajuvesipullossa on ollut Shalimaria. Ja kai joku vielä paplareitakin kaipaa? Peili on eräs kauneimmista näkemistäni, mutta valitettavan krakeloitunut. Mitenkähän sen elvyttäisi... kehyksenä jollekin muulle, ehkä?


Pari retroa pussilakanaa ja muita vähäpätöisempiä tekstiilejä, kalenteripyyhe 2004, nenäliina- tai alusvaatelaukku (tuo punakukallinen kernipintainen edessä) ja kirsikkakassi, joka taitaa olla jotain ysäri-Yvestä, mutta on siitä huolimatta aika kivan näköinen.


Henkareita ja naulakkoja tarvitaan aina. Emalinaulakko on tämän talon alkuperäinen kylppärikaluste, meilläkin on samanlainen vielä seinässä. Vanhat vaatekauppojen henkarit ovat ehdoton hankinta aina, kun niitä saa ilmaiseksi roskiksesta. Omenakuvioinen on hyllypaperia, ja taustalla on peltinen leipälaatikko, joka valitettavasti ei ole ihan priimakunnossa.


Olisiko joku muka voinut jättää tällaiset roskiin, kysyn vain?

20 kommenttia:

 1. Vastaus: No ei ! Meillä oli jätelava muutama viikko sitten ja kuolasin sinne heitettyjen pinnatuolien, isojen lintuhäkkien ym perään...En vaan kehdannu mennä dyykkaa kun oli juuri parvekkeitten alla ja olen niin ujo...mutta taas tuli mieleen miten hyvää tavaraa ihmiset pois viskaa...olis voinu laittaa vaikka pihakirppiksen pystyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PIhakirppis tai tavaranvaihtopäivä olisi hyvä - tai ihan yhteisellä päätöksellä se, että roskalavalta voi viedä itselleen tarpeelliset jutut ilman, että naapurit motkottavat. Joissain taloyhtiöissä on kuulemma tapana, että muuttoylijäämät tms. jätetään rappukäytävään "ota tästä" -periaatteella, mutta se on paloturvallisuussyistä kiellettyä.

   Poista
 2. Oijjoi, sydäntä särkee kun ajattelenkin tuollaisia henkareita kaatopaikalla... Onneksi pelastit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minulla on epämuodikas tunteellinen suhde tavaroihin muutenkin, suhtaudun dyykkaamiseen usein nimenomaan pelastamisena :)

   Poista
 3. Saisikohan peilin lasin vaihdettua uuteen jossakin kehystysliikkeessä tai vastaavassa? Hienoja löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kävi mielessä, pitää tiedustella, mitä se tulisi maksamaan. Meidän kesäkodilta puuttuu peili :)

   Poista
 4. Tutun näköinen pyöreä seinäpeili 70-luvulta. Meillä oli kotona samanlainen mustalla kehyksellä ja mummilla oli punakehyksinen samaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Valmistajahan on kukkapeileistään kuuluisa Mäkisen Kuvastin.

   Poista
 5. Aaaah, kiitos että pelastit hienot aarteet! Dyykkauksesta saa kyllä parhaat kiksit.

  VastaaPoista
 6. Noi hengarit on upeat.Meillä taitaa olla lähes kaikki hengarit vastaavan tyyppisiä tosin osa muovisia kauppojen poistokoreista noukittuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Muovisista (paitsi tietysti vintagemuovisista!) koetetaan päästä pikku hiljaa eroon, mutta toisaalta on paikkoja, joissa kevyempi ja kapeampi hengari on sopivampi.

   Poista
 7. Hienoa, että pelastit tavarat. Olisi asunnon tyhjäntäjän kannattanut viedä tavarat vaikka SPR:n konttiin tai muuhin vastaavaan. Harmittaa, että hyvää ja käyttökelpoista tavaraa heitetään roskiin.

  Mulla on muuten josku 90-luvulla ollut tuollainen kirsikkakassi. Se kai tuli jossain kylkiäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan Yves Rocher -kassi, tiesi yksi kaveri kertoa.

   Poista
 8. Eivät nuo kyllä roskikseen kuulu. Olisihan pois heittäjä voinut samalla vaivalla kiikuttaa ne kierrätyskeskukseen tai hyväntekeväisyyskirppikselle mieluummin kuin roskiin. Mutta onneksi korjasit talteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tässä on niin lähellä kirppiksiä (siis useita) että ei olisi kohtuuton vaiva. Toisaalta ei se itsellekään ole, ja tässä sain myös itselle tarpeellista tavaraa kaupan päälle, ainakin naulakko ja hengarit jäävät omaan käyttöön.

   Poista
 9. Näin ton tyylisä peilejä myynnissä Kasvihuoneilmiössä. Myy vanhaa ja uutta tavaraa. Jäin selaamaan 40-luvun lehtiä kyseisessäliikkeessä, jotka oli myytävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneilmiössä olen itse käynyt viimeksi joskus yli kymmenen vuotta sitten, pitäisiköhän taas tehdä retki sinne suuntaan!

   Poista
 10. En voisi laittaa mitään käyttökelpoista roskiin. Olen vielä niin höveli että kiikutan roskiksesta löytyneitä tavaroita Konttiin yms. Yleensä ihmisillä juuri muutossa menee roskiin sellaista mikä on ihan jotain muuta kuin roskiin kuuluvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja tavallaan sen ymmärtääkin siinä vaiheessa, kun tyhjentää vaikka vanhan sukulaisen kaapin perukoilta niitä viimeisiä pikkutavaroita tai muuttoauto odottelee jo täyteen pakattuna ja vuokrasopimus loppuu puolen tunnin kuluttua. Kirppisten kannattaisi ehkä vielä enemmän mainostaa tarjoamaansa noutopalvelua. Toki on myös se, että etenkään vanhan tavaran kanssa kaikki ihmiset eivät tiedä, mille olisi markkinoita ja mille ei.

   Poista