tiistai 14. heinäkuuta 2015

Muotitervehdys Anttilasta, 1981

Kun omien asukuvien ottaminen tuntuu olevan käytännössä mahdotonta, onneksi ehtii edes joskus skannata. Tässä heinäkuulle tervehdys Anttilan suuresta alkuvuoden katalogista vuodelta 1981. Kesämekkoja, -kenkiä, -koruja ja muuta muotia on kymmeniä sivuja, tässä maistiaisiksi neljä. Näistä on hyvä opiskella myös aikakauden meikki- ja hiustyylejä, jos on aiheesta kiinnostunut. Kuvista muuten huomaa selvästi, että 1950-luku on ollut tuolloin muodissa!

14 kommenttia:

 1. Olipas tutun näköinen pusero ensimmäisessä kuvassa. :). Vastaavanlainen oli minullakin aikoinaan. Isosiskolta siirtyi juhlapuseroksi minun käyttööni. Itselleni ei tainnut jäädä kuviakaan tästä asusta. Kiitos kuvasta ja mukavasta blogistasi.

  VastaaPoista
 2. Wau miten upeita :D Nuo kakkossivun mekot menisivät täydestä vielä tänäkin päivänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämän ajan mekot ovat sitä parasta kasaria. Itselläni on mökkimekkona yksi hyvin samantapainen trikoomekko, hyvää ja vahvaa kangasta, tyylikkäät värit ja toimiva leikkaus.

   Poista
 3. Siis apua, ostin tuon ensimmäisen paidan viime vuonna kirpparilta Rovaniemellä!!! Mietin että oli nätti paita ja vintagea niin otin mukaan, hintaa oli varmaan 3 euroa tai vähemmän...nyt puen sen täällä San Diegossa farkku shortsien kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varmasti toimii! Montakohan näitä on alun perin myyty tästä kuvastosta, vaikuttaa olleen suosittu vaate :)

   Poista
 4. Siis mulla on ollut tollainen pusero, joka tossa kannessa on. Äiti oli siis tilannut sen Anttilasta. Muistan, että tykkäsin kovasti noista kukkakuvioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis se onkin, kuten jo yhdelle kommentoijalle sanoin!

   Poista
 5. Kuvasto tuo muistoja mieleen. Minulla oli tuontyyppinen broodyripusero ja vekkihame. Koskahan tulevat taas muotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a! Vekkihameen viime kerrasta onkin jo aikaa.

   Poista
 6. Jännästi sitä on vuosien myötä oppinut myös tunnistamaan onko tyyli vuosikymmenen alusta vai lopusta, näissä on selkeästi vielä 70-luvun henkeä: kiiltävä iho ja kapeammin istuvat vaatteet kun taas 80-luvun loppua kohti linjat väljenivät ja muuttuivat jopa säkkimäisiksi.
  Hauskaa ajankuvaa kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, 70-luvun häntää on paljon näkyvissä. Tähän aikaan saattoi toki muutenkin olla vielä iso ero Anttilan katalogin tarjonnan ja huippumuodin virtausten välillä, Suomessa tultiin jäljessä.

   Poista
 7. Voi, nää on vielä tosi kivoja vaatteita, kun ei ole olkalinja ja väljyys lähteneet ihan käsistä. Tokan kuvan raitamekko ja kolmoskuvan pallomekko saisivat kyllä heti kodin täältä jos jostain tulisi vastaan!

  En tiedä mistä nämä kuvaston vaatteet ovat kotoisin, mutta näistä tuli mieleen viime aikoina kirpparilla paljon askarruttanut asia: missä vaiheessa kotimaisten vaatteiden mitoitus on muuttunut niin radikaalisti kuin se on? Äidin vanhoja vaatteita (70-luvun loppu - 80-luvun loppu) sovitellessa huomaa, että esim. koko 36 on huomattavan pieni, mutta kun tullaan 90-luvulle, alkaa samaisesta 36/S-koosta hiljalleen kehittyä aivan hurjan iso, olipa muodikas väljyys mikä tahansa... Nykyään on ilon päivä, jos viimeisen 20 vuoden ajalta oleva kotimainen vaate tulee vastaan koossa XS, koska silloin se ei ehkä ole lyhyelle ja kapeahkolle ihmiselle liian iso :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan joskus lukeneeni, milloin kokoluokitusta muutettiin, mutta nyt en nopeasti löydä tietäa netistä (vauvan kanssa hiukan kitkuinen päivä...). Tässä linkki nykyisiin standardimittoihin: http://www.stjm.fi/media/julkaisut/tiedostot/n-2001.pdf

   Poista