tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kaavalöytö


Olipa hauskaa löytää pitkästä aikaa vanhoja ompelukaavoja kirppikseltä, ihan tavalliselta hyllykirppikseltä vieläpä. Ostin vain 1950-luvulta peräisin olevat naisten kaavat; kaavavarastokin alkaa olla niin täynnä, että kaikkea vanhaa ei voi säilyttää. (Blogikirppiksen paikka joskus tulevaisuudessa, kun aikaa ja energiaa taas on enemmän.) Jos jotakuta siis kiinnostavat 1960-lukuiset naisten kaavat tai 1950-luvun miesten kaavat, sellaisia saattaa löytää Turussa Manhattanin kirppikseltä...

Mukana kuvassa myös muut päivän löydöt: retrokankainen tyynyliina, Aku Ankka -aiheinen lasten hengari ehkä 60-luvulta sekä ilmeisesti Satamuovin valmistama 1950-lukulainen melamiinikulho.

6 kommenttia:

 1. No Vautsi Vau taas mitä löytöjä oot tehny! Itse en ole vielä meiän kirppiksillä törmänny vanhoihin ompelukaavoihin, tai sitten ei ole osannut katsoa "sillä silmällä" kun ei kiinnostusta ole ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä löytääkin todella harvoin, tänä kesänä tämä oli ihme kyllä jo toinen löytö (toinen mökkipaikkakunnan pikkukirppikseltä), mutta sitä ennen taisi olla muutaman vuoden tauko.

   Poista
 2. Minä en ole löytänyt nykyiseltä asuinpaikkakunnaltani vielä hyviä hyllykirppiksiä; tosin eipä ole ollut aikaakaan kovasti niitä etsiä, vaikka olen täällä jo vuoden asunut. Sen sijaan olen tehnyt UFF:lta monia mieluisia löytöjä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä oli hienot kaavalöydöt! Yleensä kirppiksillä on 80-luvun ja 90-luvun kaavoja saatavilla. Joskus niissäkin on joitain kiinnostavia malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tietysti, tosin omaan makuuni hartialinja on aina ihan liian leveä. 70-luvulta on paljon hyviä kaavoja, varsinkin jos pitää 30-40-50-lukujen tyyleistä, saattaa löytää sen ajan versioita, jotka muistuttavat hyvinkin paljon alkuperäisiä.

   Poista