sunnuntai 2. elokuuta 2015

Pomona


On se kaunis. Ehkä paras syy syödä salaattia, kiisseliä, moussea tai ihan millä tahansa tämän keksiikin täyttää. Kirppismatkan suurimpiin yllätyksiin kuului Arabian Pomona-sarjan ison kulhon löytyminen maalaiskirpputorilta. Hinnaksi oli pantu 35 euroa, mutta vähäiseen halkeamaan vedoten sain alennusta: lopullinen hinta 20 euroa. Olen pitänyt tästä omenakuviosta jo vuosikymmeniä (ensimmäisen omppumukini ostin kesällä 1994 viidellä markalla) ja tällainen kulhokin minulla on jo isoäitini peruja, tosin aika krakeloitunut. Nyt on uusi ja ehompi - ja tietysti se mummin kulhokin jää minulle, eihän perintökalleuksista voi luopua...

Ps. Taustalla pilkistää akryylimuovinen kolmijalkainen karkkikulho. Meillä oli tällainen jo kerran, mutta se särkyi. Uusi löytyi samalta kirpputorilta kuin Pomona-kulhokin.

4 kommenttia:

 1. Varsinaisen ihana kulho. Satutko tietämään, kuuluuko Pomona-sarjaan muitakin osia kuin kulho ja mukit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan näitä, esim. kermakkoja, sokerikkoja, hillopurkkeja ja lautasia, leikkuulautojakin. Nyt en äkkiä saanut googlatuksi kattavaa lähdettä, mutta kuvioiden suunnittelija on Raija Uosikkinen.

   Poista
  2. Löysin Pomonasta tietoa mm. täältä: http://antiikkidesign.fi/retroilu/pomona-retroilee Muissa lähteissä (lähinnä antiikkikauppojen nettisivuilla) oli hillopurkkien lisäksi mukeja, joita koristivat omenan lisäksi mm. kirsikka, persikka ja karhunvatukka. Taitanee kotona Kemissä olla jotain tommosta hillopurkin näköistä. Täytyykin uteliaisuuttaan tarkistaa asia, kun seuraavan kerran käyn siellä...

   Poista
 2. Katso ihmeessä! Voipyttyjä on muuten myös olemassa. En tiedä, onko kaikilla kuvioilla. Harvinaisin kuvio on kai mehiläinen, aniharvoin olen nähnyt mitään sillä kuvioitua.

  VastaaPoista