lauantai 18. huhtikuuta 2015

Tarpeellinen käsilaukkupalvelu


Vuonna 1950 oli Kotilieden pikkuilmoituksissa tarjolla käsilaukkujen korjauspalvelua. Tällaiselle olisi tarvetta vieläkin: kuinka usein kirppikseltä löytyneessä hienon näköisessä vintagelaukussa onkaan rikkinäinen vuori, ja toisaalta, kun omistaa jo monta vaaleanruskeaa laukkua, voisikohan jonkun niistä värjätä vaikka siniseksi...? Nykyisten laukkujen ongelma, halvan keinonahan pinnan mureneminen, ei taida olla korjattavissa muuten kuin olemalla ostamatta huonolaatuisia keinonahkalaukkuja.

6 kommenttia:

 1. No todellakin olisi käsilaukkukorjaamolle käyttöä! Minä olen sitten paremman puutteessa alkanut korjaamaan niitä itse kun ei sitä palvelua muualta löydy. Nytkin on tuolla pari laukkua työn alla joista on saumojen ompeleet ratkenneet. Ja yksi 50-luvun laukku odottaa sitä vuoria myös.
  En kyllä tiedä että millä tavalla niitä voisi värjätä. Mustille ei varmaan sen suhteen ole paljon tehtävissä, mutta vaaleampia varmasti olisi myös mahdollista värjätä kun tietäisi vain että miten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, saako sinulle lähettää korjattavia laukkuja... Onnistuuko vuorin vaihtaminen noin kohtuullisen helposti? Värjäämisestä tuo ilmoitus ei tosiaan kerro, onko kyse maalaamisesta vai jostain muusta toimenpiteestä.

   Poista
  2. Se korjaaminen on kyllä sen verran työlästä että en mielelläni korjaa kuin omaan käyttöön. En omista mitään erityisiä työkaluja siihen hommaan (kai siihen jotain erikoistyökaluja on?) ja yhtäkin laukkua ommellessa meni useampi neula poikki kun jouduin pihdeillä neulaa kiskomaan läpi. Pelkin sormin en onnistunut saamaan muuta kuin sormenpäät verille
   Vuorin vaihtaminen riippunee laukun mallista. Toistaiseksi en ole vaihtanut kuin noihin virkattuihin kesäkasseihin joihin se on helppo tehdä kun ovat vaan suorakaiteen muotoisia pusseja. Se 50-luvun laukku on oottanut vuoria jo kutakuinkin 10 vuotta, mutta en raaski siitä luopuakaan kun on niin erikoisen mallinen. Siitä siis puuttui vuori kun sain sen enkä ole kertaakaan näinä vuosina laukkua käyttänyt.

   Poista
  3. Joo, en siis tosissani ajatellut, että tekisit tästä sivubisneksen. Kiinnostava kuulla kokemuksista, voi olla ettei tätä kannata koettaa kotona...

   Poista
 2. Nykyään on tosiaan paljon kivoja laukkuja saatavilla, mutta eipä paljon huvita ostaa jotain polyuretaanilaukkua. Niistä tietää, että kohta on yksi sun toinen paikka kamalan näköinen. Onnkeksi kirppiksiltä löytyy laukkuja:) Metsäntyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat ihan ongelmajätettä, täysin turhaa öljyn käyttöä, kuten moni muukin nykyvaate ja -asuste.

   Poista