torstai 30. huhtikuuta 2015

Hauskaa vappua!

Vapun pukeutumisinspiraatioksi kaksi kansikuvaa, Eevasta toukokuulta 1959 ja Hopeapeilistä toikokuulta 1958. Eevan kannessa on mielestäni Betty Draper -henkeä; suosittelisin ehkä lisäämään boleron, jos tarkoitus on pitää vappupiknikiä ulkona eikä olohuoneen lattialla.


Eevan kansikuvapuku on Balmainin tuotantoa. "Kaikki vaaleanvihreät vivahteet alkaen hameen helmassa esiintyvästä kellertävän vihreästä aina seinän vedenvihreään ovat kevätmuodin "viimeisin huuto"", lehti kirjoittaa.

Hopeapeilin tulkinta toukokuusta vastannee paremmin suomalaisen naisen vappuvaatetusta 50-luvun lopulla. Kevyt vaalea kävelypuku, jossa on yhteensopiva pusero, on ehkä uusi; vaaleat asusteet täydentävät keväisen kokonaisuuden. Epärealistisen tästäkin asusta tekee kaulahuivin puute... minä ainakin palelisin!


Hauskaa vappuviikonloppua! Meillä on jo kuohuviini kylmässä kesäkodilla, jonne illaksi suuntaamme.

6 kommenttia:

 1. Tyylikkäät vappumimmit kuvissa :)
  Täällä ainakin tarvitaan se huivi , äsken satoi rakeita ! Iloista vappua !

  VastaaPoista
 2. Oikein hauskaa Vappua. Todella kauniit kuvat minusta molemmissa kansissa.

  VastaaPoista
 3. Jonain päivänä vielä hankin kävelypuvun, jonka kuviollinen vuori on samaa kuviota kuin asun kanssa käytettävä pusero! Mikä hienostus!

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Ei itse asiassa ollut! Oli pihajuhlat mökillä, joten tarvittiin vielä päällystakkia. Joka oli pinkki, lempikevättakkini.

   Poista