keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Ensimmäiset vintagekenkäni

Etsin kaapista tyhjää kenkälaatikkoa, kun törmäsin laatikkoon, joka sisälsi aivan ensimmäiset vintagekenkäni.


Ostin nämä mokkaiset kaunokaiset jo 90-luvun puolimaissa. Se on oikeastaan erikoista, sillä siihen aikaan en harrastanut näin vanhaa vintagea; kengät ovat luullakseni 30-luvulta. Ne löytyivät ihan tavalliselta kirpputorilta, ehkä Pelastusarmeijalta - siihen aikaan tällaisia löytöjä saattoi vielä tehdä, ja on kauhean sääli, etten silloin tajunnut hankkia enempää näin vanhoja asusteita.

Idea saattoi tulla siitä, että sain samoihin aikoihin ensimmäisen todella vanhan vaatteeni, isoäitini pitkän iltapuvun 40-luvulta, tummansinistä kuviolliseksi kudottua kangasta ja kietaisuleikkaus yläosassa. Muistan, että käytin kenkiä iltapuvun kanssa ainakin kerran, teatterissa.

Ruotsalaisen kenkäkaupan logo osoitteineen on edelleen selvästi näkyvillä sisäpohjassa.


Valitettavasti kengät ovat kärsineet käytössä. Ne ovat kokoa 4, ja käytin niitä, vaikka jalkani oli silloin kokoa 5. Se lienee syynä remmien murtumiseen. Onneksi tällaisen vahingon osaa suutari korjata, ja mokkaharjalla saisi kosteutta ja likaa ottaneen kärjenkin ehkä vielä käyttökuntoon. Kosteus saattoi tulla muinaisen suosikkibaarini Appelsiinin lattialta...

Mutta tätä kenkäremonttia en itse ala tehdä, sillä nykyisin nämä kengät ovat minulle kaksi numeroa liian pienet (eikä isoäidin iltapukukaan mahdu minulle enää koskaan). Kengät lähtevät etsimään uutta kotia, jossa ne hoidettaisiin kuntoon ja niitä käytettäisiin. Tämä kirjoitus kuvineen saa riittää muistoksi niistä.

2 kommenttia:

  1. Kauniit ovat kengät. Mulla on toisenlainen ongelma samankokoisissa kengissä, eli nro 4. Ovat liian suuret, mutta ostin silti, kun olivat niin kauniit nekin. Vuosikymmentä en tiedä, mitähän sinä niistä arvelisit? Ovat Metsäntytön vaatekomerolla nähtävissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäpä käyn katsomassa ja kommentoin sinne!

      Poista