perjantai 9. tammikuuta 2015

Tytinävuoat

Vaikka lähiaikoina on varmasti muutakin tekemistä kuin ruoanlaitossa näpertely, en voinut vastustaa näitä pikkuisia Tupperwaren hyytelövuokia, kun tällainen värisarja tuli halvalla vastaan kirpputorilla.


En tiedä edes, ovatko nämä uusia vai vanhoja (tietääkö joku?), mutta hei, meidän keittiön värit! Sitä paitsi hyytelö eli tytinä on retro, lähes unohtunut ruoka, jos jokin. Ja kai noissa voi jäädykkeitäkin askarrella.


Pitää ehkä jättää nämä koriste-esineiksi eli pyttyhyllylle näkyviin!

5 kommenttia:

 1. Kansien väreistä ja muista väreistä päätellen sanoisin että ovat ehkä 80-lukuisia. Tupperware on tullut Suomeen 1965. Tätini myi niitä muistaakseni joskus aivan 80-luvun alussa jolloin värisävyt olivat ruskeaa, oranssia, sammalenvihreää, keltaista jne, kannet olivat joko rasian värisiä tai noita "kirkkaita". Mulla on itsellä niitä ruskea-oranssi-keltainen-värisiä vanhoja tuppereita muutamia, ovat edelleen kuin uusia. Mielestäni sen jälkeen tulivat nämä pehmeät karkkivärit. Saattavat olla toki jo sitä 60-lukuistakin settiä, mutta niistä värisävyistä mulla ei ole käsitystä. Haaveilen aina löytäväni niitä vanhempia malleja kirppiksiltä, mutta eipä ole näkynyt, enemmän vain näitä modernimpia malleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsystä selasin, ja tätä mallia on ilmeisesti myyty jenkkimarkkinoilla 50-luvulta 80-luvulle! Jokin värisävyissä viittaa minusta vanhempaan kuin 80-lukuun, en osaa selittää - mutta sama kai tuo oikeastaan, kun omaa silmää miellyttää :)

   Poista
 2. Joo, samat mallit saattavat olla myynnissä vuosikymmeniä, värit vain vaihtuvat, ja niiden perusteella sitten yleensä voi päätellä minkä ikäisiä ovat. 90-luvulla suosittuja olivat kirkkaat värit kuten kirkkaanvihreä ja sininen, kirkkaanpunainen, valkoinen. Amerikan markkinoilla on aika eri kamat myynnissä kuin Suomessa. Kerran 90-luvulla pääsin selaamaan amerikkalaista kuvastoa ja siinä oli aika paljon erilaista tavaraa kuin kotimaisessa vastaavassa. Toki samat perustuotteet molemmissa. Mutta joo, on täysin mahdollista että nämä ovat niitä 60-luvun lopun tai 70-luvun alun värejä. 80-luvun alun sävyt on tiedossa edellä mainitusta syystä ja ite olen myynyt näitä 90-luvulla eli ne on paremmin hallinnassa.

  VastaaPoista
 3. Olen perinyt joitakin niitä tosialkuperäisiä Tupperwareja, mutta suoraan sanoen niiden käyttäminen elintarvikkeille jotenkin nykyään epäilyttää muovin koostumuksen ja hajun takia... :) Arvelisin, että nykyään turvastandardeissa ollaan tiukempia. (Toki purkkeja voi käyttää muuhun säilytykseen.) - Lotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä myös silloin tällöin eikä pitkäaikaisessa säilytyksessä? Muistan, että meillä oli joskus vuosia sitten suomalaiset O.H. Sandbergin tehtaan ehkä 50-luvulla valmistamat muovilautaset, jotka haisivat niin järkyttävästi, että ne oli pakko hävittää... Ihme, ettemme heti ostaessa huomanneet, mutta ei tosiaan tehnyt mieli syödä niiltä varsinkaan mitään lämmintä.

   Poista