keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Seinätekstiili ja uusi kissanpeti

Jouluna keittiön seinällä, kapealla paikalla ikkunan vieressä, roikkui ruotsalaisen Jerry Roupen 60-luvulla suunnittelema tonttuaiheinen painettu seinätekstiili. Olen salaa rakastunut vanhoihin painettuihin seinätekstiileihin, ja kun pakkasin joulukoristeet pois, keittiön seinä suorastaan huusi jotain vastaavaa tilalle.

Muutamat ei-jouluiset seinätekstiilini on viety kesäkodin taideseinälle, mutta kävipä tuuri, kun lähi-Pelastusarmeijalta löytyi eilen tällainen, niin ikään ruotsalainen seinän kaunistus.


En tiedä, pitäisikö tämän olla keväinen tai pääsiäishenkinen, mutta minusta kylmä vaaleanpunainen sopii mainiosti keskitalveen - ja keittiömme seinään; ruskea tausta taas on ihan keittiön pöydän sävyinen. Suunnittelija on Ullas eli Ulla Scheuer.


Uusi ruskea yksityiskohta taas on ilmestynyt olohuoneen ovensuuhun. Talon virallinen vaunusuoja on vasta projektitasolla, joten vaunut saavat toistaiseksi olla meillä sisällä. Varsinaista käyttäjää kun vielä odotellaan, kissa päätteli, että sille on kärrätty uusi peti testattavaksi. Ilmeisesti peti on hyväksytty, sillä siellä on otettu jo ainakin kahdet päikkärit.

(ne, jotka pelkäävät vauvan turvallisuuden puolesta: häntä ei ole tarkoitus nukuttaa vaunuissa sisällä, vaan parvekkeella, johon kisulta taas on pääsy kielletty paitsi jonkun sylissä)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Pitää kesäkodilla kuvata niitä muitakin ei-jouluisia, siellä on mm. yksi aivan ihana riikinkukkoaiheinen.

   Poista
 2. Seinävaate on aivan ihana, värit ovat niin herkulliset! (Miksei Yo-kadun Pelastuksesta ikinä löydy vastaavia?? :D) On muuten huvittavaa, miten paljon kissat tykkäävät vaunuista! Ihan kuin ne ymmärtäisivät, että siinä on jonkun peti, joka pitää kiireesti valloittaa... - Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmetyttääkin, että pinnasänky on ollut pedattuna tästä aamusta asti, eikä kissa vielä ole käynyt siellä kertaakaan! Mielestäni myös Yo-kadun Pelastusarmeija kyllä tarjoilee välillä ihan aarteita - tällaisten kohdalle sattumiseen tarvitaan jo hyvää onneakin, ei niitä viikottain liiku. (Toki ostan nämä sieltäkin pois, jos itse satun oikeaan aikaan paikalle ;)

   Poista