tiistai 20. tammikuuta 2015

Miten niin iso vatsa?

Vauvan laskettu aika on tänään. Vielä ei ole sairaalaan lähtö käsillä, mutta toisaalta jo parin viikon ajan tilanne on ollut koska tahansa -vaiheessa. Ajankuluksi ja vatsan (ympärys 115 cm) dokumentoinniksi otettiin vielä yksi asukuva.

harmaa 70-luvun flanellimekko Pia & Paula (Pelastusarmeija tms.)
kengät lahja kaverilta
ristipistolaukku kotikirppikseltä
trikoopaita ja sukkahousut H&M Mama

Tämän puvun ostin jo kesällä nimenomaan odotuksen viimeisiä talvisia hetkiä varten. Pia & Paula -merkkinen perusteltta on flanellimaista villasekoitetta ja tosiaan lämmin. Enemmän käyttöä ovat kuitenkin saaneet kapealinjaisemmat äitiyshameet, joissa ei näytä aivan yhtä massiiviselta! Niin ainakin uskottelen itselleni.

Kengät ja laukku ovatkin tässä lähinnä kuvausrekvisiittaa. Kengät puristavat, mutta sopivat niin söpösti uuteen ristipistolaukkuuni, että halusin ne mukaan kuvaan.


Laukun on valmistanut käsityönopettaja, jonka kuolinpesän kotikirppistä pääsimme eilen tutkailemaan. Tarjolla olisi ollut valtava määrä rouvan laatukankaista ommeltuja lähinnä 70-luvun perusvaatteita, hameita ja puseroita, pienikokoisemmalle leidille; ne menevät kuulemma loppuviikolla Pelastusarmeijalle. Muutaman vanhan, hyvin vähän jos lainkaan käytetyn hempeän alusasun ostin myös, niistä myöhemmin oma postauksensa. Niin, ja suklaarasian!


Hellaksen valmistamassa sametti-kiiltopainatuspintaisessa rasiassa on aikoinaan, ehkä 60-luvulla, ollut varmaan kilo suklaata. Mitä tähän seuraavaksi talletettaisiin, onko ehdotuksia? Vauvan ensimmäisiä pieneksi jääviä vaatteita?

8 kommenttia:

  1. Muhkea on, mutta ei kauan:) Kauniit nuo kengät ja laukku. Valtava tuo suklaarasia. Mitähän lie aikanaan maksanut tuollainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti ollut kallis rasia. Tällaisia ei tarvinnut erikseen pakata lahjapakettiin, kun rasia on hienompi kuin mikään paketti olisi.

      Poista
  2. Oi kylläpä onkin varsin kaunis käsilaukku!
    Mua vähän naurattaa luettuani tuon vatsan ympäryysmitan. Mun lantion ympärys on 112cm. Jos itse odottaisin perheenlisäystä tulevaksi niin vatsa huitelisi varmaan siellä 120 cm paremmalla puolella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan eri ihmisillä vähän erilaista, minulle, kun suhteellisen kapealanteinen olen, kaikki vauvamaha kerääntyy tuollaiseksi keilaksi eteen. Sitä en uskalla edes ajatella, mitä kaksosten odottaminen tekisi :D

      Poista
  3. Ihana käsilaukku! Olen itsekin päässyt ostelemaan käsityöopettajan jäämistostä käsitöitä, kirjoja ym. kivaa. Pääsisimpä sinne Turkuun Pelastusarmeijan kirppikselle niitä vaatteita katsomaan!
    Tsemppiä tuleviin päiviin ja toivotaan ettei odotus enää paljoa veny. Paljon onnea synnytykseen!

    VastaaPoista
  4. Tosi hyvinvoivalta näytät vielä tuossakin vaiheessa! 115 cm ei minun korviini kuulosta pahalta mitalta (itse en kyllä koskaan huomannut dokumentoida omaani). :) Kengät ja laukku ovat kauniit. Oikein paljon onnea tulevaan! - Lotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lotta, se on varmaan se meikki joka hämää... On jo aika tukala olla totta puhuen, voisi jo tapahtua jotain :)

      Poista